Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Διευρύνεται συνεχώς η στράτευση και η συμπαράταξη με το ΚΚΕ

Μετά τη χτεσινή ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τρίτη θα ανακοινωθεί η διάλυση της Βουλής και η επίσημη προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απρίλη. Στην τελική ευθεία λοιπόν.

Η βδομάδα που τελειώνει σήμερα, άρχισε με γκάλοπ και αν αναζητήσει κανείς κάποιους κοινούς παρονομαστές στις εκτιμήσεις που ακολούθησαν ανάμεσα σ' αυτούς σίγουρα θα βρει την κοινή εκτίμηση για τη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ.

Ψηφοδέλτια μάχης, ψηφοδέλτια νίκης

Η συνεχώς διευρυνόμενη υποστήριξη και συμπαράταξη με το ΚΚΕ αποτυπώθηκε στα 100 πρώτα ονόματα υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του Κόμματος και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οπαδοί, φίλοι, συνεργαζόμενοι παράγοντες της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής ζωής, οι εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων, όπως η «Κομμουνιστική Ανανέωση», καλύπτουν το 1/3 του συνόλου των υποψηφίων. Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Β' Αθηνών και την Κεφαλονιά, ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τέθηκε ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

Η «άλλη Ελλάδα»

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα πριν τη φιέστα του Ζαππείου για την αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ, παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση.

«Εμείς, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, θεωρούμε ότι αύριο "κλειδώνεται" η Ελλάδα του κ. Σημίτη και του κ. Καραμανλή. Κυρίως η Ελλάδα της πλουτοκρατίας, η Ελλάδα της "νέας τάξης πραγμάτων", με τις γνωστές δεσμευτικές και υποδουλωτικές συμφωνίες. Πιστεύουμε, συνέχισε ότι παρά τις προσωρινές δυσκολίες που υπάρχουν, στην ανάπτυξη ενός γιγαντιαίου κινήματος. Αυτή η άλλη Ελλάδα, του λαού της, αυτή η Ελλάδα υπάρχει. Γίνονται σημαντικές υπόγειες διεργασίες και προσδοκούμε να εκφραστούν έντονα στις εκλογές με ένα και χαρακτηριστικό δείγμα, την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ».

Πανηγύρι εξαπάτησης στο Ζάππειο

Η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων ήρθε την Πέμπτη, όταν στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας σε μια πανηγυρική τελετή (προεκλογική φιέστα) παρουσίασαν την αίτηση για την ένταξη στην ΟΝΕ, την οποία έστειλαν στα αρμόδια κοινοτικά όργανα. Ο κ. Σημίτης επιχείρησε να εμφανίσει το γεγονός ως «ημέρα δικαίωσης και περηφάνιας όλων των Ελλήνων πολιτών» και κατέληξε σημειώνοντας ότι η «χώρα χρειάζεται στις 10 Απριλίου μια κυβέρνηση ισχυρή με καθαρή λαϊκή εντολή, για να αντλήσει τα μεγαλύτερα οφέλη από τη διαπραγμάτευση της αίτησης ένταξης»...

«Η πολιτική ένταξης της ελληνικής οικονομίας στην ΟΝΕ, τόνιζε την ίδια μέρα στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σημαίνει μαύρες μέρες για το λαό, περισσότερα βάσανα, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, μεγαλύτερη λιτότητα, επιτάχυνση του ξεπουλήματος επιχειρήσεων και οργανισμών, ιδιωτικοποίηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Τα όσα αντίθετα υποστήριξε ο Κ. Σημίτης αποτελούν απλώς χοντρά ψέματα.

Η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ πρέπει να είναι βασικό κριτήριο ψήφου στις εκλογές του Απρίλη. Να είναι κριτήριο για την καταδίκη των κομμάτων που υποστηρίζουν την ΟΝΕ, είτε με το σημερινό, είτε με το δήθεν ανθρώπινο πρόσωπό της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ