Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες 65 εργαζόμενοι

Εχουν προσληφθεί στο πλαίσιο Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης για την αναδάσωση του όρους Αιγάλεω

Την κοροϊδία που υφίστανται 65 εργαζόμενοι που δουλεύουν σε πρόγραμμα για την αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, οι οποίοι δεν έχουν πάρει δραχμή εδώ και τρεις μήνες, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Αντώνης Σκυλλάκος, σε Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης - Αποκέντρωσης, ΠΕΧΩΔΕ και Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν από τη νομαρχία Πειραιά, με βάση ένα πρόγραμμα της ΕΕ και στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης (ΤΣΑ) του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το πρόγραμμα αφορούσε κατοίκους του Πειραιά χρόνια άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα μεγάλης εργασιακής ηλικίας. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων δικαιώνει τις θέσεις του ΚΚΕ για τα ΤΣΑ, που προσφέρουν προσωρινή δουλιά, χωρίς καμία επαγγελματική εξασφάλιση, με συρρικνωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται δηλαδή για ακόμα μια προσπάθεια της κυβέρνησης να «κουκουλώσει» τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, αλλά και να προσαρμόσει το πρότυπο του εργαζομένου στις κερδοσκοπικές ανάγκες του κεφαλαίου, όπως το ΚΚΕ έχει καταγγείλει επανειλημμένα.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές στην Ερώτηση, «η κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει στο ενιαίο σχεδιασμό για το ζήτημα της αναδάσωσης του όρους Αιγάλεω, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί, μέσα από προκήρυξη θέσεων εργασίας και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τόσο της αναδάσωσης του όρους Αιγάλεω, όσο και της συντήρησής του στη συνέχεια». Και με βάση τα παραπάνω ερωτούν τους υπουργούς:

  • Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους τα χρήματά τους, δεδομένου ότι έχει λήξει η σύμβαση στις 31/3/2003;
  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να πληρωθούν άμεσα οι 65 εργαζόμενοι;
  • Και τι μέτρα θα πάρει για να καλυφθούν μέσα από προκήρυξη θέσεων εργασίας οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την αναδάσωση του όρους Αιγάλεω με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ