Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επιστροφή στη δράση

Ντέρμπι στο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Ενώπιως ενωπίω θα βρεθούν σήμερα Ιωαννίδης και Ιβκοβιτς
Ενώπιως ενωπίω θα βρεθούν σήμερα Ιωαννίδης και Ιβκοβιτς
Επιστροφή στη δράση και, μάλιστα, με ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, αφού μετά από δυο βδομάδες διακοπή, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής, ξαναρχίζει με δυνατές συναντήσεις.

Ο αγώνας του Φαλήρου, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ (19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγωνιστικής. Οι δυο αντίπαλοι, που είχαν ξανασυναντηθεί και στις αρχές της χρονιάς για το Κύπελλο, με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια από το ΣΕΦ, μετά από αρκετά χρόνια διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους για το πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό θέλουν τη νίκη, αφού, πέρα από τους βαθμολογικούς λόγους, υπάρχει και θέμα πρεστίζ, ώστε να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στο Κύπελλο. Η ασταθής πορεία των «ερυθρολεύκων» μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα κάνει τον Γιάννη Ιωαννίδη να κάθεται σε ...αναμμένα κάρβουνα, αφού ξέρει πολύ καλά ότι μόνο με ισορροπημένη απόδοση μπορεί να κερδηθεί ένα ντέρμπι. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να ελέγξει τα ριμπάουντ και να εκμεταλλευτεί το εύκολο καλάθι. Πράγματα, που στο πρώτο παιχνίδι ήταν η κύρια αιτία που του στέρησαν τη νίκη. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και όλοι οι παίκτες είναι παρόντες. Τα βλέμματα θα πέσουν ασφαλώς στο νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Αμερικανό Μπλου Εντουαρντς, που θα έχει την πρώτη ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του.

Στην αντίπερα όχθη, με ορόσημο τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου, με ανεβασμένη ψυχολογία και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, η ΑΕΚ ρίχνεται σήμερα στη μάχη, με σκοπό ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, μετά από 20 ημέρες, έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, αφού γύρισε και ο Μάρτιν Μιούρσεπ από την Εσθονία. Το μόνο που τον προβληματίζει είναι η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι διεθνείς παίκτες της ΑΕΚ και αν αυτοί είναι κουρασμένοι από τις μετακινήσεις και τους αγώνες της Εθνικής. Η νίκη βάζει για τα καλά την Ενωση σε ρυθμούς Ευρωλίγκα και αυτό το ξέρει καλά ο Σέρβος τεχνικός, που προσπαθεί να αποφορτίσει από το άγχος τους παίκτες του. Οπως τονίζει, η ΑΕΚ θα πάει στο ΣΕΦ να παίξει το παιχνίδι της, όπως έκανε και την πρώτη φορά.

Κατά τα άλλα, στις υπόλοιπες συναντήσεις, τα φαβορί αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αυριανή κόντρα του Περιστερίου με τον Πανιώνιο (19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα: Ηράκλειο - ΠΑΟΚ (Ηρακλείου 17.00), Ηρακλής - Σπόρτιγκ (Ιβανώφειο 17.00), Αρης - Μαρούσι (Αλεξάνδρειο 17.00), Νήαρ Ηστ - Δάφνη (Καισαριανή 17.00), Παναθηναϊκός - Εσπερος (ΟΑΚΑ 17.00).

  • Με την 10η αγωνιστική συνεχίζεται και το πρωτάθλημα της Α2. Το πρόγραμμα: Αρίων - ΜΕΝΤ (17.30), Πειραϊκός - Ιωνικός ΝΦ (17.30), Παπάγου - Ολυμπία (17.30), Φίλιππος -ΚΑΟΔ (20.00), Λάρισα - Μίλων (17.30), Π, Φάληρο - Ιωνικός (17.30), Απόλλων Πάτρας - Μακεδονικός (17.30).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ