Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Συγκλίνουν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής

Σε ένα μισθολόγιο που θα λειτουργήσει ως δούρειος ίππος για τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και τη χειραγώγηση των εργαζομένων στο δημόσιο, συγκλίνουν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση»(ΑΠ) , όπως φάνηκε και από το χτεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Η πρόταση για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου που επεξεργάζεται η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, δε διαφέρει επί της ουσίας από την πρόταση της ίδιας της κυβέρνησης. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι ουδεμία κριτική ασκήθηκε στα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών μόλις μία μέρα πριν, και σύμφωνα με τα οποία βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η καθιέρωση δεικτών αποδοτικότητας των εργαζομένων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των λειτουργιών του κράτους ώστε να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ) επισήμανε ότι η τακτική που ακολουθούν η ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και η «ΑΠ» αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων και στηρίζει την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ακόμα, ανέδειξε ότι για την αποτελεσματική απόκρουση των επιθέσεων που δέχονται οι εργαζόμενοι, προέχει η αποφασιστική σύγκρουση με τη συνολική πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και όλων όσοι συντάσσονται μ' αυτή την πολιτική. Γι' αυτό έθεσε ως κύριο, την άμεση οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση αιτημάτων (350.000 δρχ. κατώτερος μισθός, άμεση καταβολή αναδρομικών οικογενειακού επιδόματος, κατάργηση του σχεδίου ΠΟΛΙΤΕΙΑ κ.ά.) που να καλύπτουν τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες τους. Στα πλαίσια αυτά η ΤΑΔΗΣΥ πρότεινε την κήρυξη μιας σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων την Πρωτομαγιά, στις 6 Μάη (μέρα Συνόδου υπουργών Δημόσιος Διοίκησης της ΕΕ στη Ρόδο) και στις 20 Ιούνη (μέρα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη). Την πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ απέρριψαν οι υπόλοιπες παρατάξεις αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το βαθμό υποταγής τους στην κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ