Σάββατο 26 Απρίλη 2003 - Κυριακή 27 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Ραντεβού με την ιστορία

Η ομάδα των Ανω Λιοσίων θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο στη Σαμάρα της Ρωσίας

Ραντεβού με την ιστορία έχει η ομάδα των Ανω Λιοσίων

Sportidea

Ραντεβού με την ιστορία έχει η ομάδα των Ανω Λιοσίων
Πριν από ένα χρόνο περίπου μια ελληνική ομάδα μπάσκετ αναγκάστηκε να περάσει Πάσχα στο εξωτερικό. Διόλου δεν τη στεναχώρησε αυτό, καθώς κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα είχε στις βαλίτσες της το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης. Φυσικά, μιλάμε για την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, που πέρσι τέτοια εποχή συμμετείχε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στην Μπολόνια. Φέτος, μια άλλη ελληνική ομάδα κατά σύμπτωση πάλι πράσινη, γυναικεία όμως, θα αναγκαστεί να περάσει τις γιορτές εκτός Ελλάδας. Και καθόλου δεν τους πειράζει, αρκεί και αυτή να γυρίσει έχοντας ένα ανάλογο τρόπαιο στις βαλίτσες τους. Και, φυσικά, μιλάμε για τη γυναικεία ομάδα των Ανω Λιοσίων. Ο ΔΑΣΑΛ, αφού κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ετοιμάζεται σήμερα και αύριο στη μακρινή Σαμάρα της Ρωσίας να φθάσει στην κορυφή της Ευρώπης, συμμετέχοντας στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ. Τα κορίτσια του ΔΑΣΑΛ θα τεθούν σήμερα αντιμέτωπες με τη γαλλική Εξ Εν Προβάνς, με σκοπό τη νίκη που θα τους φέρει στον αυριανό τελικό. Εκεί, εάν όλα έχουν πάει καλά θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Σαμάρα ή την ισπανική Γκραν Κανάρια, που θα κοντραριστούν στο δεύτερο ημιτελικό.

Χωρίς άγχος
για την επιτυχία

Ο προπονητής της ομάδας Αγγελος Γιαννουλάκης, αναφερόμενος στην παρουσία της ομάδας σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση δηλώνει ευχαριστημένος από το γεγονός, κάτι που μειώνει το άγχος της επιτυχίας για τις παίκτριές του. Οσο για τον αντίπαλο ο Ελληνας τεχνικός τονίζει: «Η Εξ Εν Προβάνς μοιάζει με μια πολυεθνική, αφού στη σύνθεσή της εκτός από τις Γαλλίδες παίκτριες έχει μια Αυστραλέζα, μια Βραζιλιάνα και μια Γιουγκοσλάβα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Και πραγματικά. Η γαλλική μπορεί να θεωρείται η τρίτη σε δυναμικότητα στο πρωτάθλημα της χώρας της όμως αυτό δε σημαίνει ότι της λείπει η ευρωπαϊκή εμπειρία. Ιδιαίτερα μάλιστα στο θεσμό του Λιλιάνα Ρονκέτι που φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο, αφού έχει φθάσει μια φορά στον τελικό και δυο στους ημιτελικούς. Ο προπονητής Αμπντού Εν Ντιαγέ στηρίζει πολλά στην τριάδα που αποτελούν οι Μάρκερ - Μάντιτς - Μπερτιό και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από τις παίκτριες της ελληνικής ομάδας.

Οι άλλες δύο συμμετέχουσες


Sportidea

Οσο για τις άλλες δυο συμμετέχουσες στο φάιναλ φορ. Η «οικοδέσποινα» Σαμάρα μόνο και μόνο εξαιτίας του ρόλου της βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση. Πέρα από αυτό, όμως, αντικειμενικά παραμένει και το φαβορί της διοργάνωσης, αφού διαθέτει ισχυρή ομάδα. Αυτή τη στιγμή προπορεύεται στο ρωσικό πρωτάθλημα μαζί με την πριν λίγες ημέρες πρωταθλήτρια Ευρώπης Εκατερίνεμπουργκ, έχοντας μόλις μια ήττα σε 20 αγώνες. Αιχμή του δόρατος αποτελεί μια γνώριμη φιγούρα στους Ελληνες φιλάθλους του γυναικείου μπάσκετ η Αμερικανίδα Μαμπίκα Μουγουάντι, η οποία είχε φορέσει και τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Σε αντίθεση με τη ρωσική ομάδα η Γκραν Κανάρια στηρίζεται περισσότερο στον πλουραλισμό που υπάρχει στην επιθετική γραμμή, αφού διαθέτει τέσσερις παίκτριες, οι οποίες έχουν την ευκολία στο σκοράρισμα. Οι Σαν Γκιλ, Ερμπ, Νονάφιν, Σάντσεθ με μέσο όρο πόντων περίπου 15 ανά παιχνίδι η κάθε μια αναλαμβάνουν πάντα να βγάζουν τα... κάστανα από τη φωτιά για την ισπανική ομάδα. Σε αυτό βοηθάει και η Γκονζάλεθ που η στατιστική της στις ασίστ τη... βγάζουν ιδιαίτερα φιλότιμη αφού μοίρασε 46 σε οκτώ αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ