Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
Τηλεόραση
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο

H Διαρκής Επιτροπή Ραδιοσταθμών Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τα «γραφεία Τύπου εξωτερικού» και άλλες ρυθμίσεις για τα ΜΜΕ, που ήδη έχει καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας και αναμένεται να συζητηθεί μετά το Πάσχα.

Η αντίθεση της Επιτροπής κυρίως επικεντρώνεται στο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς να εκπέμπουν πανελλαδικά. Η χορήγηση αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση στρέφεται «ευθέως κατά της τοπικής ραδιοφωνίας και κατά της πολυφωνίας».

Η Διαρκής Επιτροπή λέει όχι στις πανελλαδικές άδειες και καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία, δε θα υπάρχει πολυφωνία και οι πολίτες δε θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από τα τοπικά ραδιόφωνα.

Υπάρχει πρόταση της Επιτροπής προς τον υπουργό Τύπου, σύμφωνα με την οποία ραδιοφωνικοί σταθμοί που επιθυμούν ν' ακούγονται και στην επαρχία, να εκπέμπουν από την μπάντα των μεσαίων κυμάτων.

Στην ανακοίνωση υπάρχει και η «υπενθύμιση» ότι έχουν δοθεί μέχρι σήμερα μόνο οι άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών του Λεκανοπεδίου, ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι άδειες του νομού Θεσσαλονίκης, δεν έχουν επίσης γίνει προκηρύξεις ραδιοφωνικών αδειών για ολόκληρη την επαρχία, καθώς και για τις τηλεοπτικές άδειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ