Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Ερωτας στην Καζαμπλάνκα

Στη μαγευτική Καζαμπλάνκα του Β` Παγκόσμιου Πολέμου θα μας ταξιδέψει η κλασική πια ταινία του Μάικλ Κέρτις, που άφησε εποχή τόσο για την ιστορία της, αλλά και για τις εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. «Καζαμπλάνκα», σε σκηνοθεσία Μάικλ Κέρτις, ξεχωρίζει σήμερα αργά το βράδυ. Ο Ρίτσαρντ Μπλέιν ζει στην Καζαμπλάνκα και είναι ιδιοκτήτης ενός κλαμπ. Το όνομά του; Καφέ Αμερικέν του Ρικ. Στο παρελθόν, ο Ρικ είχε πάρει μέρος στον Ισπανικό Εμφύλιο, στο πλευρό των Δημοκρατικών, αλλά τώρα, εποχή που ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται, δε ρισκάρει τη ζωή του για κανέναν και για τίποτα. Η Καζαμπλάνκα είναι μια πόλη, που κατακλύζεται από παράνομους συνωμότες, ένα μέρος που οι φυγάδες από τη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιούν ως πρώτο σταθμό του δρόμου τους προς την Αμερική. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα ζευγάρι, η Ιλζα και ο Βίκτορ Λάσλο. Ο Λάσλο είναι ένας καταδιωκόμενος ηγέτης της Αντίστασης και η Ιλζα ένας παλιός έρωτας του Ρικ, από την εποχή που ζούσε στο Παρίσι. Τα χρόνια που πέρασαν έκαναν τον Ρικ κυνικό, αφού αισθάνεται ότι παραδόθηκε και στον έρωτα και στον πόλεμο. Ομως, η Ιλζα έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πάντα... Πρωταγωνιστούν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Πολ Χένριντ, Κλοντ Ρέινς, Σίντνεϊ Γκρίνστριτ, Πίτερ Λόρι (MEGA, 01.30).

«Το σκιάχτρο», σε σκηνοθεσία Τζέρι Σάτζμπεργκ. Ο Μαξ, ένας πρώην κατάδικος που μόλις έχει αποφυλακιστεί και προσπαθεί να ανοίξει πλυντήριο αυτοκινήτων στο Πίτσμπουργκ, και ο αλαφροΐσκιωτος Λίον, ναυτικός, που καταρρέει, καθώς πλησιάζει η στιγμή να δει τη γυναίκα του και το παιδί του, σχηματίζουν ένα αταίριαστο ζευγάρι, καθώς περιπλανώνται στις μεσοδυτικές πολιτείες. Ο σκληρός Μαξ μαθαίνει λίγο από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος Λίον τον κόσμο, μέσω της αντίληψής του ότι τα σκιάχτρα δεν τρομάζουν τα πουλιά, αντίθετα τα πουλιά τα βρίσκουν διασκεδαστικά... Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Τζιν Χάκμαν, Ντόροθι Τρίσταν, Αϊλίν Μπρέναν, Ρίτσαρντ Λιντς, κ.ά. (ΝΕΤ, 23.45).

«Μπεν Χουρ», σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γουάιλερ. Ενας Ιουδαίος πρίγκιπας, ο Μπεν Χουρ και η οικογένειά του κατηγορούνται άδικα από τον καλύτερο και παιδικό του φίλο Μεσσάλα, ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν έναν Ρωμαίο κυβερνήτη. Ο Μπεν Χουρ καταδικάζεται σαν δούλος, ενώ η οικογένειά του εξορίζεται και η περιουσία του δημεύεται. Μετά από μια εξευτελιστική πορεία στη δουλεία, ο Μπεν Χουρ καταλήγει κωπηλάτης σε μια γαλέρα του ρωμαϊκού στόλου... Πρωταγωνιστούν: Τσάρλτον Ιστον, Στίβεν Μπόιντ, Χιου Γκρίφιθ, Σαμ Τζάφε, Μάρθα Σκοτ (MEGA, 15.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ