Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ -ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ -ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ανάσταση των λαών

Βάγιας Ευάγγελος, Μαθητής λυκείου, Λάρισα. Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στη διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» για το άκρως αποκαλυπτικό αφιέρωμα που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφόρησε ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Το αφιέρωμα αυτό αφορούσε στους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε ο οργανισμός του βορειοατλαντικού συμφώνου γνωστός στους περισσότερους και ως ΝΑΤΟ. Είναι βέβαια γνωστό τοις πάσι ότι αυτοί οι βομβαρδισμοί είχαν ξεκινήσει ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, την 25η Μαρτίου 1999. Είναι γνωστό ότι εκείνο το διάστημα πολλές φόρες είχε ακουστεί από την ελληνική κυβέρνηση το μέγιστο ψέμα περί μη συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο. Πολλές φορές, επίσης, είχε γίνει λόγος για τα περιβόητα «λάθη» των συμμαχικών βομβών.

... Ελάτε που το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου ούτε τότε, ούτε τώρα δεν πείθεται με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, και έχει βγει στους δρόμους και συνειδητά διαδηλώνει την αντίθεσή του στον πόλεμο.

... Το σίγουρο είναι ότι η ώρα της ανάστασης για τους λαούς κάποτε θα έρθει. Το ζήτημα είναι αν ο ερχομός της θα είναι αργότερα ή νωρίτερα, κάτι το οποίο βέβαια κανείς δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να προδικάσει. Πάντως θα έρθει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ