Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Θέαμα» διαστρέβλωσης στις 9 του Μάη

Οταν οι κομμουνιστές καταγγέλλουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο πολιτισμός έχουν μετατραπεί στα πλέον πρόσφορα μέσα «εκλαΐκευσης» της αντιδραστικής, αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν... τους «βλαχοδήμαρχους». Αποκαλύπτονται, όμως, με κάθε ευκαιρία.

Ετσι, η «υπερνομάρχης» Αθήνας - Πειραιά, Φώφη Γεννηματά, οι «εκσυγχρονιστές» δήμαρχοι της νομαρχίας της και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ετοιμάζουν πανηγύρια για να «γιορτάσουν» την «Ημέρα της Ευρώπης», στις 9 του Μάη. Μετατρέπουν, δηλαδή, την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης σε ευκολοχώνευτο «υπερθέαμα»... για το «μέλλον» της Ευρώπης, που υπηρετούν όλοι μαζί με πάθος: το μέλλον των πολυεθνικών, της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Θα καλέσουν καλλιτεχνικές ομάδες από τις 24 χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στους «συνεργαζόμενους» δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αγίου δημητρίου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Γαλατσίου, Δραπετσώνας, Ηρακλείου, Ιλίου, Καλλιθέας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Κηφισιάς, Μοσχάτου, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Βύρωνα, Πειραιά, Πετρούπολης, Περιστερίου, Υμηττού, Χαϊδαρίου, Ν. Ψυχικού. Επίσης, το βράδυ της 9ης του Μάη, τα ίδια συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους κάτω από την Ακρόπολη και μάλιστα θα αναρτήσουν και πανό... για την ειρήνη. Την ίδια ώρα, βέβαια, οι κυβερνήσεις τους - υπό την προεδρία πάντα της ελληνικής - θα «φαγώνονται» για τη μεταπολεμική μοιρασιά του πλιάτσικου στο βασανισμένο Ιράκ.

Το... «κερασάκι» της παραπάνω «τούρτας» είναι ότι τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γερμανός Γκερτ Χοφ, ο οποίος οργάνωσε και το πανηγύρι του «μιλένιουμ» στην Αθήνα, το οποίο έκανε τους αρχαιολόγους - και όχι μόνο αυτούς - να φρίξουν.


Γρ. Τρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ