Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Νέα απεργία στο σταθμό της Εκκλησίας

Με την καθολική συμμετοχή των δημοσιογράφων και των τεχνικών ξεκίνησε από χτες στις 6 το πρωί η πενθήμερη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό της «Εκκλησίας της Ελλάδας», που κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) και της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), η οποία και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μάη 2003 στις 6 το πρωί.

Αίτημα της απεργίας είναι η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχουν υπογράψει οι δύο Ενώσεις με την Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθήνας (ΕΙΙΡΑ), της οποίας είναι μέλος και ο σταθμός «Εκκλησία της Ελλάδας».

Από την πλευρά της η Διεύθυνση του σταθμού έχει ξεκινήσει «μπαράζ» δικαστικών διώξεων ενάντια στην απεργία. Χτες το πρωί το «Επικοινωνιακό και Επιμορφωτικό Ιδρυμα της Εκκλησίας της Ελλάδος» κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων. Η απόφαση μέχρι χτες το απόγευμα δεν είχε βγει. Αγωγή, για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, είχε καταθέσει την Παρασκευή 2 Μάη και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη αγωγή εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο αποφάσισε ότι η απεργία είναι νόμιμη.

Να σημειωθεί ότι μετά από καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει κάνει δύο φορές έλεγχο στον σταθμό «Εκκλησία της Ελλάδας», όπου διαπίστωσε ότι καταπατούνται οι ΣΣΕ και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 22.804 ευρώ. Επίσης το ΣΕΠΕ στις 19 Μάρτη 2003 κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα κατά του Ιδρύματος της «Εκκλησίας της Ελλάδας» για μη εφαρμογή των ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ