Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Η καρδιά των ... νικητών

Ετσι είναι το αγγλικό πρωτάθλημα. Οταν κάπου κάποια «κανόνια» σταματάνε να ηχούν, κάποιοι «μπέμπηδες» αρχίζουν τις σαμπάνιες. Ετσι απλά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το φετινό τίτλο στην Αγγλία, που είναι ο όγδοος τα τελευταία 11 χρόνια. Η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον επικράτησε με 4-1 της Τσάρλτον και σε συνδυασμό της ήττας της Αρσεναλ από τη Λίντες με 3-2 στο Χάιμπουρι οι «κόκκινοι» στέφθηκαν πρωταθλητές. Περιχαρής ο Σκοτσέζος προπονητής της Μάντσεστερ τόνισε ότι τώρα θέλει το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ κατονόμασε και το κύριο στοιχείο για τη φετινή πορεία της ομάδας: «Νομίζω ότι η φόρμα, στην οποία βρέθηκε ο Ρούουντ φαν Νίστελροϊ, ήταν, χωρίς αμφιβολία, ο αποφασιστικός παράγοντας. Οταν ένας επιθετικός σαν κι αυτόν σημειώνει τον αριθμό των τερμάτων στα σημαντικά παιχνίδια που πέτυχε ο Ρούουντ, πρέπει να είναι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Γνώριζα ότι θα γινόταν πολύ μεγάλος παίκτης, αλλά δεν ήξερα πόσο καλός θα γινόταν. Πρέπει να το πω αυτό, επειδή με εκπλήσσει σχεδόν κάθε εβδομάδα», τόνισε ο Φέργκιουσον.

  • Σε οριακό σημείο έφθασε πλέον το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς η Λα Κορούνια δεν έχασε την ευκαιρία και συντρίβοντας με 5-0 (χατ τρικ ο Μακάι) την Ουέλβα στο «Ριαθόρ» έπιασε τη Σοσιεδάδ στη δεύτερη θέση και αμφότερες πλησίασαν σε απόσταση ενός βαθμού τη Ρεάλ, η οποία ηττήθηκε από τη Μαγιόρκα στο Μπερναμπέου. Τάσεις αυτοκτονίας παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες», χωρίς τον Αϊμάρ στη σύνθεσή τους, ηττήθηκαν στο Σανταντέρ από την τοπική Ρασίνγκ με 2-1 και απέκτησαν συγκάτοικο στην τέταρτη θέση τη Θέλτα, που έμεινε στο 0-0 στη Βιτόρια με αντίπαλο την Αλαβές.
  • Και μαθηματικά στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Πορτογαλία η Πόρτο, που νίκησε 5-0 τη Σάντα Κλάρα και εξασφάλισε διαφορά 14 πόντων από τη δεύτερη Μπενφίκα, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ