Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ζαχαριάς Ζαχαριάδης
Ζαχαριάς Ζαχαριάδης
Φωτ.

Στις 27 Απρίλη 2003 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ από το Σχηματάρι Βοιωτίας. Γεννήθηκε το 1914 από φτωχούς αγρότες γονείς και από μικρός μπήκε στη βιοπάλη.

Το 1935 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Μαζί με άλλους κομμουνιστές συγκρότησε ισχυρή κομμουνιστική οργάνωση στο χωριό και δούλεψε δραστήρια για τη δημιουργία λαϊκού μετώπου. Το μαγαζί του, κουρείο, που ήδη είχε ανοίξει στο χωριό, ήταν η γιάφκα των κομμουνιστών.

Το 1940, με την κήρυξη του πολέμου, επιστρατεύτηκε και πολέμησε τους Ιταλούς στα βουνά της Αλβανίας, όπου και τραυματίστηκε.

Οντας μέλος του ΚΚΕ, παίρνει μέρος στην Αντίσταση μέσα από το ΕΑΜ του χωριού του.

Μετά τη Βάρκιζα, κυνηγημένος από την αντίδραση της περιοχής, καταφεύγει στην Αθήνα από όπου και συνεχίζει τη δράση του.

Γνωρίζει και παντρεύεται την Αλεξία με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά.

Παρέμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο γιος του Δήμος Θεοδώρου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, η Υβέτ και ο Λάμπρος Τσελίκας προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Πεντέλης 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Τη μνήμη του αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΣΣΙΑ τίμησαν την Κυριακή, 4 του Μάη, μέλη της ΚΟΒ Χαριλάου, του Παραρτήματος Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και φίλοι του, σε μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και η οικογένειά του.

Ο Βασίλης Πασσιάς γεννήθηκε στο χωριό Δοτσικό το 1929. Αντάρτης του ΕΛΑΣ και μαχητής του ΔΣΕ στον Eμφύλιο, τραυματίστηκε βαριά και έχασε το πόδι του.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες.

Επαναπατρίστηκε το 1978. Eως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν αταλάντευτα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Πέθανε στις 19 Φλεβάρη 2003.

Στη μνήμη του, οι παραβρισκόμενοι συγκέντρωσαν και πρόσφεραν 70 ευρώ στην ΚΟΒ της οποίας ήταν μέλος, 80 ευρώ στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αντί για στεφάνι στον τάφο της, οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης πρόσφεραν 80 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο Αναστάσιος Πάνος συνταξιούχος του ΟΣΕ, μέλος του Παραρτήματος Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ, πρόσφερε 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, η συντρόφισσά του Ευαγγελία, ακολουθώντας το παράδειγμά του, πρόσφερε 15 ευρώ στο ΚΚΕ για το Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ