Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Τα παιδιά «Πάνε σινεμά»

Απευθείας μετάδοση από την ΕΤ 1

Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Πάμε σινεμά;», το οποίο σχεδιάστηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 202.350 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη χώρα εξοικειώνονται με τη γλώσσα του κινηματογράφου, ενώ στους μεγαλύτερους ηλικιακά μαθητές (Γυμνασίου και Λυκείου) προσφέρεται η ευκαιρία να γυρίσουν, με την καθοδήγηση ενός επαγγελματία σκηνοθέτη, ένα μικρού μήκους φιλμ. Στο τέλος της χρονιάς η ταινία αυτή εκπροσωπεί το σχολείο τους στο τοπικό φεστιβάλ μαθητικών ταινιών.

Φέτος, στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος 45 σχολεία από την Αθήνα, 25 από τις Κυκλάδες, 40 από την Ηπειρο, 30 από τη Θεσσαλονίκη καθώς και πέντε ελληνικά σχολεία του Μονάχου.

Οι ταινίες τους (145 συνολικά) θα προβληθούν στο 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών που φέτος θα πραγματοποιηθεί, αύριο Σάββατο, σε πέντε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Σύρου, των Ιωαννίνων και του Μονάχου: «Απόλλων» (Αθήνα), «Παύλος Ζάννας» (Θεσσαλονίκη), «Σινέ Παλλάς» (Σύρος), «Σινέ Μπίτα» (Ιωάννινα), «Rio Film Palast» (Μόναχο). Θα ακολουθήσουν οι τελετές απονομής βραβείων στο «Σινέ Κεραμεικός» (Αθήνα), στο «Ολύμπιον» (Θεσσαλονίκη), στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (Σύρος), στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων και στο «Carl Orff» του Μονάχου.

Οι πέντε αίθουσες θα βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση μεταξύ τους και η τελετή Απονομής θα μεταδοθεί ζωντανά από την ET 1 αύριο στις 9 το βράδυ. H είσοδος στο φεστιβάλ αλλά και στην τελετή απονομής βραβείων θα είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ