Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μίμης Μαυραγάνης
Μίμης Μαυραγάνης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ από την Καλαμάτα και στη μνήμη των 211 πατριωτών οι οποίοι εκτελέστηκαν μαζί του στις 24 Φλεβάρη 1944 στην Παλιόχουνη Μεγαλόπολης από τους φασίστες Γερμανούς, τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Καλαμάτας.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο της συζύγου μου ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, από το Χανδρινό Μεσσηνίας, η οποία στην Κατοχή ήταν Επονίτισσα και ως το τέλος της ζωής της αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 30 ευρώ στην ΚΟ Μεσσηνίας.

Παναγιώτης Ανεστόπουλος

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συγκρατουμένων μου αγωνιστριών στις φυλακές «Αβέρωφ», που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ ΤΣΙΑΚΙΡΗ και ΞΕΝΗΣ ΜΠΟΥΤΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, προσφέρω στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ζωγράφου 50 ευρώ.

Βάσω Γεωργούλη - Στροφίλα

* * *

Φωτ.

Προσφέρω στο Παράρτημα Αχαρνών-Βάθη της ΠΕΑΕΑ 50 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου μου ΜΙΜΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, εκτελώντας επιθυμία του λίγο πριν «φύγει» από κοντά μου.

Ο Μ. Μαυραγάνης υπήρξε μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος και τελευταία πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του.

Η γυναίκα του Γιούλα Μαυραγάνη

* * *

Η Κατίνα Δημητρακόγιαννη προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Τζάκι» Νέας Ζωής Περιστερίου στη μνήμη του συζύγου της ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και των 200 κομμουνιστών οι οποίοι εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

Ευγενία Ανεστοπούλου
Ευγενία Ανεστοπούλου
* * *

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΑΒΑΛΑ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ο πατέρας του Νικόλαος Γαβαλάς πρόσφερε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Τζάκι» Νέας Ζωής Περιστερίου.

* * *

2 Φωτ.

Η μητέρα μας ΚΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, μετά από μια ζωή γεμάτη αγώνες και θυσίες «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας. Στην Κατοχή συμμετείχε στην Εθνική Αλληλεγγύη και με την ενεργό συμμετοχή της φυγαδεύτηκαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και αργότερα μαχητές του ΔΣΕ. Πιστή στα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, αγωνιζόταν για το σoσιαλισμό και στα «πέτρινα χρόνια» της παρανομίας, διακινούσε το «Ριζοσπάστη» και τα άλλα αντιστασιακά έντυπα.

Αύριο Κυριακή 11 Μάη θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνό της στην Παναγίτσα (Κοίμηση της Θεοτόκου) στο Χαϊδάρι.

Στη μνήμη της, αλλά και στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, 100 ευρώ.

Φωτεινή, Σοφία, Γιώργος, Λίζα, Αναστάσιος


ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΤΣΙΑΚΙΡΗ
ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΤΣΙΑΚΙΡΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ