Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Παιχνίδια συμφερόντων

Ποιος από τους προστάτες θα την προστατέψει; Το ερώτημα, όπως μελωδικά είχε διατυπωθεί πριν από χρόνια, είναι επίκαιρα προσαρμοσμένο για την ΑΕΚ. Τα παιχνίδια των επιχειρηματιών, με την ανοχή (η οποία ισοδυναμεί με συνενοχή) της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει την ομάδα μια ανάσα από τη διάλυση. Αποδεικνύεται λοιπόν, σ' ακόμα μια περίπτωση, περίτρανα το αληθινό πρόσωπο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ποιος είναι πραγματικά ο «παράδεισος» που ευαγγελίζονται κεφαλαιοκράτες και κυβερνώντες. «Ξεζούμισμα» για ίδιον όφελος.

Πάνω στο «πτώμα» της ομάδας, όσοι ατιμώρητα την οδήγησαν στο σημερινό τέλμα, παζαρεύουν τα δικά τους συμφέροντα. Αυτοί που παρουσιάζονταν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και των αρμοδίων σαν «σωτήρες» της ομάδας, αποκαλύπτεται περίτρανα ότι είναι μόνο σωτήρες της τσέπης τους. Η ομάδα που πολλοί συμφωνούν ότι με τα μισά προβλήματα φέτος θα κατακτούσε τον τίτλο, ίσως από τη Δευτέρα (ουσιαστικά) να μην υπάρχει. Ολα αυτά δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία». Υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες και φυσικά υπεύθυνοι.

Αφ' ενός όλοι αυτοί οι «ΑΕΚάρες» επιχειρηματίες την... ΑΕΚοφροσύνη τους τη μετρούν με βάση το πόσα θα κερδίσουν. Ομως, τελικά αυτοί, που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν την πάρτη τους, βρίσκουν και κάνουν. Γιατί η κυβέρνηση και οι αρχές τούς το επιτρέπουν. Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο απόηχος των διθυραμβικών δηλώσεων Βενιζέλου - Λιάνη ότι με το νόμο τους άρχισε η... κάθαρση, η... εφαρμογή της νομιμότητας και ο «κακός» Ψωμιάδης αποχώρησε. Την ίδια στιγμή όμως ο επιχειρηματίας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις...

Οσο για τη νομιμότητα, αυτή (με καίρια την ευθύνη της κυβέρνησης) έχει μετατραπεί σε ανέκδοτο. Ελεγχοι, πορίσματα και εντυπώσεις. Μετά η απόλυτη σιωπή και στασιμότητα... Παραδείγματα πολλά. Τόσο καιρό τώρα π.χ. δημοσιεύεται, χωρίς να διαψεύδεται, ότι ένας από τους όρους του «εκδιωχθέντος» στις διαπραγματεύσεις είναι να μην έχει επιπτώσεις η διαχείριση του! Και όμως ουδείς ασχολείται... Εχουν σπαταληθεί «τόνοι» μελανιών για να γράφονται ή να λέγονται διάφορα περί των μετοχών και των συμβάσεων. Αποδεικνύεται τελικά ότι οι αρμόδιοι ποτέ δεν ασχολήθηκαν σοβαρά και οι εμπλεκόμενοι δρούσαν και δρουν ανεξέλεγκτα. Ετσι, παρά τις ρητά αντίθετες διατάξεις του νόμου, ποσοστό μετοχών διαθέτει και τηλεοπτικός οργανισμός! Απλά το έχει ανενεργό...

Η πολυδιαφημισμένη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που παρουσιάστηκε περίπου σαν πανάκεια, χτες (μεταξύ άλλων) επανέλαβε την υποχρέωση που έχουν να καταθέσουν δήλωση πόθεν έσχες και «Μέτοχοι με ποσοστό μεγαλύτερο του 1% του κεφαλαίου». Επίσης η μη καταβολή επισείει «Πρόστιμο μέχρι 300.000 ευρώ. Τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ασκεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Επιπλέον η μη υποβολή της δήλωσης στην Εισαγγελία συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις». Προκύπτει, λοιπόν, το... απλοϊκό ερώτημα. Ο κύριος Ψωμιάδης, που διαθέτει υπερπολλαπλάσιο ποσοστό του 1%, έχει καταθέσει πόθεν έσχες; Αν ναι, είναι όλα νόμιμα και αν όχι, τι συνέπειες έχει (εκτός από τον κόπο που επιφέρει το συνεχές αλισβερίσι για μεγαλύτερα κέρδη); Η ειρωνεία είναι ότι την «ίδια» στιγμή δημοσιεύτηκαν ρεπορτάζ από διάλογο του οικονομικού διευθυντή της πολυεθνικής εταιρίας ΕΝΙΚ και του «εκδιωχθέντος ισχυρού άνδρα». Ο Αγγλος φέρεται να είπε ότι «υπάρχουν αποδείξεις πως μας πληρώνατε με δικά μας λεφτά»!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ