Κυριακή 25 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σάββας Σταματιάδης
Σάββας Σταματιάδης
Φωτ.

Σήμερα, 25 Μάη, συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η μητέρα του Παρθένα

Τ αδέρφια του Σοφία και Γιάννης

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το μεγάλο «ταξίδι» του συντρόφου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ, προσφέρω στην άσβεστη μνήμη του 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Ιουλία Ζήκα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας και φίλης μου ΜΑΙΡΗΣ Σωμερίτου - ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ασπα Κωνσταντινίδου

***

Φωτ.

Ο πολυαγαπημένος εγγονός μου ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος της ΚΝΕ, σκοτώθηκε με τους συμμαθητές του της Α`, Λυκείου στο μακελειό στα Τέμπη, ενώ επέστρεφαν από την εκδρομή τους.

Με μεγάλη θλίψη και δάκρυα στα μάτια, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, προσφέρω στη μνήμη του 30 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» Μεταξουργείου.

Σταυράκη μου, πάντα θα σε θυμάμαι.

«Η καλή σου γιαγιά», όπως με έλεγες, Πιπίτσα Κούτου

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ από την Κρυόβρυση Πτολεμαΐδας, στη διάρκεια του Εμφύλιου, «έχασε» τον αδελφό και την αδελφή του, οι οποίοι ήταν μαχητές του ΔΣΕ.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του πρόσφεραν 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

* * *

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης προσφέρει 100 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα», στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ.

* * *

Φωτ.

Στις 5 Μάη 2003 «χάσαμε» για πάντα τον λατρευτό μας πατέρα και παππού ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ.

Τιμώντας τους αγώνες του, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης, και 50 ευρώ στον καθημερινό σύντροφό του, το «Ριζοσπάστη».

Δημήτρης Ζήκας
Δημήτρης Ζήκας
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους μας συμπαραστάθηκαν στον πόνο μας.

Τα παιδιά του: Παράσχος - Τάνια, Δήμητρα - Διονύσης

Τα εγγόνια του: Βαγγέλης - Θωμάς

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αείμνηστου πρώην δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας ΣΑΒΒΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, ο Στέλιος και ο Θανάσης Κασαμπαλόγλου πρόσφεραν για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 25 Μάη, κλείνουν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» η αγαπημένη μας θεία και εξαδέλφη ΣΟΝΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Το 1943 εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και αργότερα πέρασε στο ΚΚΕ. Για την αντιστασιακή δράση της ενάντια στους κατακτητές, πιάστηκε από την Ασφάλεια, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή. Με την αναθεώρηση της δίκης της, η ποινή της μειώθηκε σε 10 χρόνια, τα οποία πέρασε στις φυλακές Πάτρας, Αβέρωφ, Θεμιστοκλέους και σε άλλες. Ολα αυτά τα χρόνια κράτησε αξιοπρεπή στάση, χωρίς να κάνει καμιά υποχώρηση.

Οταν αφέθηκε ελεύθερη, συνέχισε τους αγώνες ως μέλος του ΚΚΕ και από τις αντιστασιακές οργανώσεις, έως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της, τα ανίψια της προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Βέροιας, 150 ευρώ και 50 ευρώ στον καθημερινό της σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».


Αθανάσιος Κωστίδης
Αθανάσιος Κωστίδης

Μαίρη Ζαχαριουδάκη
Μαίρη Ζαχαριουδάκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ