Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
Τηλεόραση
ΕΡΤ και Γιουροβίζιον

Σαν μείζον «εθνικό» γεγονός αναδείχτηκε, με την κύρια συνδρομή της δημόσιας τηλεόρασης, η Γιουροβίζιον. Αποκορύφωμα του μεγάλου ...πολιτιστικού γεγονότος ήταν η απευθείας μετάδοση του πανηγυριού από την ΕΤ-1 και η ...αγωνία για τη θέση που θα καταλάμβανε η χώρα μας.

Είναι θλιβερό, όλο αυτό το κιτσάτο γεγονός να το επωμίζεται στις πλάτες της η κρατική τηλεόραση. Οταν ο ρόλος της ΕΡΤ, όπως κατ' επανάληψη διαλαλούν οι υπεύθυνοί της, είναι ο σεβασμός και η ανάδειξη του πολιτισμού μας. Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ και, συγκεκριμένα, της ΕΤ-1 όλο αυτό το διάστημα έχουν λησμονήσει, όπως φαίνεται, το ρόλο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Ενδεικτικό είναι ότι ο γενικός διευθυντής ψυχαγωγίας της ΕΡΤ Τζώνη Καλημέρης έδωσε μία και μοναδική συνέντευξη Τύπου και αυτή όχι για το γενικότερο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΕΤ-1 που είναι ανύπαρκτο, αλλά για τη ...Γιουροβίζιον. Στην προβολή του τόσο σημαντικού(!) γεγονότος συνέβαλε καθοριστικά και η ΝΕΤ μέσα από τα δελτία ειδήσεων μέχρι και χθες που ενημέρωνε τους τηλεθεατές πως η Μαντώ ...επέστρεψε!

Το ερώτημα είναι, εάν αυτά τα πολιτιστικά «πρότυπα» επιθυμεί ν' αναδείξει η κρατική τηλεόραση. Αυτός είναι ο ρόλος της; Θεάματα δηλαδή, μέσα στα οποία ο πολιτισμός και το τραγούδι ασφυκτιούν και συνθλίβονται;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ