Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ. 2

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο της ΑΡΓΥΡΩΣ και του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», που τόσο άδικα και κακόβουλα διώκεται για τις θέσεις και τα ιδανικά του.

Πιστεύουμε πως όσο αυξάνει η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη», τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή του Kόμματός μας, μέσα και μπροστά στους αγώνες του λαού.

Τα παιδιά, τα εγγόνια

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΓΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Κατίνα Παρασκευόγλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΙΜΟΥ ΧΑΜΠΕΚΟΥ, προσφέρω 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Δάφνη Χαμπέκου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΠΑΜΠΗΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΥ,μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ληξουρίου προσφέρουν στο ΚΚΕ 57.000δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 30 Μάρτη κλείνουν 2 χρόνια από τότε που χωρίσαμε για πάντα από τον αγαπημένο μας και αξέχαστο σύντροφο, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟ. Οι μέρες και τα χρόνια περνούν, τον Μήτσο όμως, τον αισθανόμαστε κοντά μας.

Εφηβος οργανώθηκε στο ΕΑΜ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ηταν βιομηχανικός εργάτης, πρόεδρος του σωματείου αμυλοζακχάρου, μέλος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας και της ΓΣΕΕ. Ηταν ακούραστος, σεμνός λαϊκός αγωνιστής.

Για τη δράση του εξορίστηκε στην Ικαρία,, στον Αϊ - Στράτη και τη Μακρόνησο. Το 1967 και πάλι βρίσκεται στα Γιούρα και αργότερα στο Λακκί της Λέρου.

Μόλις αφέθηκε ελεύθερος το 1973, συνδέεται με την παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ στον Πειραιά και για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Κομ. Επιτροπής της Κομ. Οργάνωσης Πειραιά.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟΒ Τριλόφου και 10.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο το «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσά του Ευαγγελία

Τα παιδιά του Αντωνία, Καλλιόπη

Τα εγγόνια του Δημήτρης, Δέσποινα

* * *

Η Ελένη Μπούντα - Οικονομοπούλου από τα Γιάννενα, αντιστασιακή, συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Καρύστου 45.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΜΟΛΥΒΑΔΑ, στελέχους της ΕΠΟΝ Ηπείρου, υπαλλήλου Τραπέζης Ελλάδος, μοναχοκόρης του αείμνηστου Α. Μολυβάδα, διευθυντή της Εμπορικής Σχολής Ιωαννίνων.

* * *

Συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΕΑ, μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟΒ Καναπίτσας, της οποίας ήταν μέλος.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που έφυγες από κοντά μας αγαπημένε μας. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΟΣ γεννήθηκε στην Καστανιά Λακωνίας. Από μικρός γνώρισε την εκμετάλλευση. Εφηβος οργανώθηκε στο ΚΚΕ και τα έδωσε όλα, ως και την υγεία του. Δούλεψε στο χωριό του στην κατοχή και μετά στην Αθήνα, στο Χαϊδάρι, όπου και ζούσε. Οι συμπολίτες του εκτιμώντας τη δικαιοσύνη και το ήθος του τον στήριξαν, τον αγάπησαν, τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει στις 19 Μάρτη στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Χαϊδάρι, στην περιοχή Κουνέλια, μετά τη λειτουργία.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, 50.000 δρχ.

Η σύζυγός του Λούλα

Τα παιδιά του Πέπη και Κώστας

  • Τα μέλη του Παραρτήματος Χαϊδαρίου της ΠΕΑΕΑ τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιάννη Μπουρδάκου, μέλους του Παραρτήματος, προσφέρουν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του εμφύλιου, τα αδέρφια του προσφέρουν 30.000 δρχ. στη ΝΕ Εύβοιας για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Ο αδελφός του Δημήτρης Κερασιώτης παρακαλεί όποιον από τους συναγωνιστές του Παναγιώτη Κερασιώτη ζει, να επικοινωνήσει μαζί του στο τηλέφωνο 0222-22132.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, και σύμφωνα με επιθυμία του, προσφέρω 5.000 δρχ. για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω. Υπόσχομαι να προσφέρω το ίδιο ποσό κάθε μήνα.

Η σύζυγός του Ελένη Ξαρχουλάκου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ