Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Πριν από λίγους μήνες πέθανε ο παλαίμαχος αγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΔΟΥΛΑΣ, δάσκαλος, δραστήριο μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Στην Κατοχή ήταν στέλεχος της Εθνικής Αντίστασης και γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Μουζακίου του ΚΚΕ.

Αριστούχος δάσκαλος μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθήνας από το 1939 έως το 1941. Εγραψε εκπαιδευτικά και λογοτεχνικά βιβλία και εκπαίδευσε γενιές Ελλήνων ως δάσκαλος στο δημόσιο σχολείο και, αργότερα, όταν απολύθηκε από τη θέση του για την πατριωτική δράση και την ιδεολογία του, ως φροντιστής.

Ο Γεώργιος Κουκουδούλας υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών.

Στη μνήμη του ο σύντροφος και φίλος του Γιώργος Μπακοβασίλης και ο οικογενειακός φίλος και μαθητής του Βασίλης Λαμπρόπουλος πρόσφεραν στο «Ριζοσπάστη», ο οποίος ήταν καθημερινός σύντροφός του, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

* * *

Φωτ.

Στις 25 Μάη 2003, σε ηλικία 67 χρόνων, πέθανε ο ΣΠΥΡΟΣ Χαρίση ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μέλος του ΚΚΕ από το 1974 και τελευταία μέλος της ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος». Κηδεύτηκε στις 27 Μάη από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας αδελφής μου ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΑΝΤΕΣΗ, το γένος Στροφύλα, η οποία δολοφονήθηκε από φασίστες στις 4 Ιούλη 1944, στο Καταράχι Πύργου Ηλείας, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου, 50 ευρώ.

Βάσω Στροφύλα - Γεωργούλη

* * *

Αύριο, Σάββατο 31 Μάη, στη Χαλκίδα γίνεται το 6μηνο μνημόσυνο της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Βουλγαράκη - ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Στη μνήμη της, ο πατέρας της Γιώργος Βουλγαράκης πρόσφερε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας ένα αυτοκίνητο.

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο των αγωνιστών ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ και ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ, από το χωριό Κοξαρέ Ρεθύμνου.

Στη μνήμη τους η ανιψιά τους Μαρία Φραγγελάκη προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

* * *

Στη μνήμη της μητέρας μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 27 Απρίλη 2003, καθώς επίσης στη μνήμη των μελών του ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΟΓΚΩΝΑ, Β. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ και Ν. ΑΛΕΞΙΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Μητέρα σε θυμόμαστε!

Ε.Π. - Γ.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ