Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Θα διεκδικήσει αγωνιστικά το κτίριο «Σαρίδη»

Από παλιότερη εκδήλωση φοιτητών(αντιμάθημα Διεθνών Σχέσεων το 2001) στον πεζόδρομο του Παντείου
Από παλιότερη εκδήλωση φοιτητών(αντιμάθημα Διεθνών Σχέσεων το 2001) στον πεζόδρομο του Παντείου
Τα προβλήματα χώρου, υποδομών και υποχρηματοδότησης, σε σχέση με τις ανάγκες που αντιμετωπίζει το Πάντειο Πανεπιστήμιο κι έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος, επανέρχονται στην επιφάνεια με την υπόθεση του κτιρίου «Σαρίδη», που βρίσκεται δίπλα στο ιστορικό πανεπιστήμιο.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο διεκδικούσε από το υπουργείο Παιδείας το απαιτούμενο κονδύλι για την αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου από τη χήρα του κ. Σαρίδη, μετά το θάνατο του επιχειρηματία. Πρόσφατα όμως, οι πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν ότι το κτίριο αγοράστηκε από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και έχουν πληροφορίες ότι αποχαρακτηρίστηκε από «διατηρητέο» που ήταν, πρόκειται να γκρεμιστεί και να οικοδομηθούν στη θέση του δυο κτίρια, εκ των οποίων στο ένα θα εγκατασταθεί το υπουργείο Τύπου και το άλλο θα δοθεί και πάλι στην οικογένεια Σαρίδη.

Ο φοιτητικός σύλλογος και η Σύγκλητος του Παντείου αντιδρούν έντονα σ' αυτήν την προοπτική, που αποστερεί το Πανεπιστήμιο από «τη μόνη δυνατότητα ορθολογικής κτιριακής επέκτασής του» και δηλώνουν την απόφασή τους να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο το κτίριο «Σαρίδη» για τις ανάγκες του ιδρύματος, διατηρώντας και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. «Από τη μια, δε δίνουν λύσεις στο έντονο κτιριακό πρόβλημα, τις αίθουσες, τα εργαστήρια κλπ. που λείπουν κι, από την άλλη, θα έρθουν να μας αξιολογήσουν! Από αυτήν την πολιτική φαίνεται ποιο είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για ένα πανεπιστήμιο κοινωνικών επιστημών, όπως το Πάντειο, μέσα από την αξιολόγηση: Υποβάθμιση», σχολιάζουν φοιτητές του ιδρύματος.

Επιπλέον, η Σύγκλητος επισημαίνει την πολλαπλή επιβάρυνση των συνθηκών ζωής στην περιοχή, εφόσον η λειτουργία του υπουργείου θα έχει συνέπεια τη μετακίνηση στην περιοχή πολύ περισσότερων ατόμων και οχημάτων, καθώς και τους κινδύνους για το πανεπιστημιακό άσυλο, αφού στην περιοχή θα σταθμεύουν συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ