Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΛΙΜΟΣ
Τίμησαν τον στρατηγό Στ. Σαράφη

Τη μνήμη του στρατηγού Στέφανου Σαράφη, του αρχηγού του ΕΛΑΣ που «η στάση του σήμερα αποκτά δραματική επικαιρότητα», τίμησαν προχθές το πρωί στον Αλιμο οι ακούραστοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και πολλοί κάτοικοι του δήμου, που συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του, στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκδήλωση «έκλεισε» με την υπόσχεση - στάση ζωής των αγωνιστών, η οποία δεν προκάλεσε μόνο συγκίνηση, αλλά κυρίως έδωσε δύναμη στους νεότερους: «Οσο αντέχουμε, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Για να μην αφήσουμε να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια των ιμπεριαλιστών σήμερα»...

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. της Κυριακής με το χαιρετισμό του δημάρχου Αλίμου Κ. Μαντζουράνη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αλίμου της ΠΕΑΕΑ Βαγγέλης Κεχαγιάς, που τόνισε ότι ο θάνατος του Στ. Σαράφη ήταν καθαρή πολιτική δολοφονία. «Η δολοφονία αυτή έγινε, είπε, για να φοβίσουν τότε το λαό, αλλά και τις προσωπικότητες της εποχής να συνεργαστούν με το ΚΚΕ, που είχε σηκώσει κεφάλι». Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Β. Κεχαγιά επικεντρώθηκε στη σημερινή εποχή και στις σημερινές ανάγκες για αγώνα και διεκδίκηση. «Σήμερα, όπως και τότε, οι ΗΠΑ είναι αυτές που διαφεντεύουν τη χώρα μας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι τότε κυβερνήσεις, δίνουν στους Αμερικανούς "γην και ύδωρ". Αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στο Ιράκ και στις παραχωρήσεις που έκανε η κυβέρνησή μας», είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος. Κάλεσε, τέλος, τον ελληνικό λαό να πάρει σύσσωμος μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης, για να αντισταθεί με τον τρόπο αυτό στη φτώχεια και την ανεργία, στην παραπέρα ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, καθώς και στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διακρίνονται στο βάθος του ορίζοντα (Κούβα, Β. Κορέα κλπ.).

Μίλησαν ακόμα, εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ ο Χρ. Τσιντζιλώνης και ο Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου από τον Πανελλήνιο Πολιτιστικό Σύλλογο Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης. Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο έκλεισε με απαγγελία ποιήματος του Γ. Ρίτσου, αφιερωμένο στον στρατηγό Σαράφη, και με τον Εθνικό Υμνο, ενώ κρατήθηκε από τους συγκεντρωμένους ενός λεπτού σιγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ