Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 57
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ποιος έστειλε τον ασφαλίτη στο σχολείο του Βόλου;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή για το περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία

Στην απαράδεκτη επίσκεψη υπαλλήλου της ΕΥΠ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου, ο οποίος ζήτησε απ' τον διευθυντή πληροφορίες για εκδήλωση που θα πραγματοποιούσαν οι μαθητές σχετικά με τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του υπαλλήλου της ΕΥΠ Οθωνα Μετζαφού (όπως τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος επιδεικνύοντας την υπηρεσιακή του ταυτότητα) έχει προκαλέσει την αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου, αλλά και όλων των κατοίκων του Βόλου.

«Το συμβάν αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοια περιστατικά που έχουν γίνει γνωστά για αστυνομικούς με πολιτικά να παρακολουθούν σωματεία και πορείες και επιβεβαιώνει τον επικίνδυνο - αντιδημοκρατικό κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση, διαψεύδοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού "ότι έχει σταματήσει η παρακολούθηση του χωροφύλακα και των φακέλων", η οποία όπως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά διευρύνθηκε και εκσυγχρονίστηκε με πιο σύγχρονα μέσα», υπογραμμίζουν στην Ερώτησή τους οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Ρωτούν, τέλος, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη «με τίνος εντολή ο υπάλληλος της ΕΥΠ επισκέφτηκε το σχολείο για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του» και «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ