Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Τηλεόραση
Τοπίο στην ομίχλη

Σκηνή από την ταινια του Θ.Αγγελόπουλου «Τοπίο στην ομίχλη»
Σκηνή από την ταινια του Θ.Αγγελόπουλου «Τοπίο στην ομίχλη»
Την ταινία του Θεοδώρου Αγγελόπουλου «Τοπίο στην ομίχλη» θα μεταδώσει ο ALPHA απόψε στις 00.30. Σ' ένα εργατικό προάστιο της Αθήνας, δύο παιδιά που ψάχνουν τον πατέρα τους, η Βούλα έντεκα χρονών και ο Αλέξανδρος πέντε χρονών, φεύγουν από το σπίτι τους και προσπαθούν να φτάσουν στη Γερμανία, γιατί πιστεύουν πως εκεί θα βρουν τον πατέρα τους. Με αφορμή την αναζήτηση του πατέρα ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος κάνει μια ταινία περιπλάνησης, ένα ταξίδι που θα μπορούσε να ήταν και παραμύθι. Μια λυρική ταινία δρόμου μέσα από γκρίζα και μουντά τοπία, τοπία της Ελλάδας, ένα πραγματικό τοπίο στην ομίχλη, που μαγεύει μέσα από την εικόνα και τη σκηνοθετική ευαισθησία του Θ. Αγγελόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Ζέκε, Τάνια Παλαιολόγου, Στράτος Τζώρτζογλου, Βασίλης Κολοβός, Νάντια Μουρούζη, Δημήτρης Καμπερίδης και Ηλίας Λογοθέτης.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 θα μεταδοθεί η αμερικανική κομεντί του Πίτερ Γέιτς «Τζον και Μαίρη». Ο Τζον συναντάει τη Μαίρη σ' ένα πάρτι και από την πρώτη νύχτα δημιουργούν ερωτική σχέση. Οταν ξυπνάνε η Μαίρη αναρωτιέται για το χαρακτήρα του Τζον και ο Τζον για το ήθος της Μαίρης. Μεταξύ τους από την πρώτη στιγμή αρχίζει να διαγράφεται ένας ερωτικός «πόλεμος». Εκείνος θα τη διώξει, αλλά μετά από λίγο θα το μετανιώσει. Μια ταινία γύρω από ανθρώπους που δε γνωρίζονται καλά, αλλά δημιουργούν ερωτική σχέση, σχέση που έχει και τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούν και ερωτηματικά για τη συνέχεια του δεσμού. Πρωταγωνιστούν ο Ντάστιν Χόφμαν και η Μία Φάροου.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 το θρίλερ αγγλοϊσπανικής συμπαραγωγής «Φλαμανδικός πίνακας» σε σκηνοθεσία Τζιμ Μακ Μπράιντ. Μια νεαρή συντηρήτρια έργων τέχνης αναλαμβάνει ν' αναπαλαιώσει ένα Φλαμανδικό πίνακα του 15ου αιώνα. Ο πίνακας απεικονίζει μια παρτίδα σκάκι που βρίσκεται σ' εξέλιξη, και που παίχτες είναι ένας δούκας και ένας ιππότης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, όμως, ανακαλύπτει ότι κάτω από την επιφανειακή επίστρωση του πίνακα, βρίσκεται μια λατινική επιγραφή που θέτει το ερώτημα «Ποιος σκότωσε τον ιππότη;». Η νεαρή θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο, αλλά όλα θ' αλλάξουν όταν μια σειρά από γνωστά της πρόσωπα θα πέφτουν θύματα δολοφονίας. Το περίεργο είναι ότι όλες οι δολοφονίες εξαρτώνται άμεσα από τις πιθανές ενέργειες των σκακιστών που εμφανίζονται στον πίνακα. Ο κλοιός γύρω από τη νεαρή κοπέλα αρχίζει να σφίγγει και κλειδί στην υπόθεση είναι ένας περιπλανώμενος τσιγγάνος, που είναι πολύ καλός σκακιστής και που προσπαθεί να μαντέψει την επόμενη κίνηση του δολοφόνου. Παίζουν οι Κιτ Μπεκινσέιλ, Σίνεντ Κιούζαν και Τζον Γουντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ