Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
Τηλεόραση
Στη δύση του έρωτα

Σκηνή από την κινέζικη ταινία «Οι μέρες»
Σκηνή από την κινέζικη ταινία «Οι μέρες»
Η μόνη ταινία που ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών είναι η κινέζικη δραματική και συγκινητική ασπρόμαυρη ταινία «Οι μέρες», σε σενάριο και σκηνοθεσία Ουάνγκ Τσιαοσουάι. Η ταινία είχε αποσπάσει το 1994 το «Χρυσό Αλέξανδρο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Κεντρικά πρόσωπα της ταινίας είναι ο Ντoνγκ και η Τσουν. Και οι δύο είναι απόφοιτοι της σχολής Καλών Τεχνών του Πεκίνου. Ερωτευμένοι από το γυμνάσιο, παντρεύονται και αποφασίζουν να παραμείνουν στη σχολή ως βοηθοί και να συνεχίσουν να ζουν σε μια μικρή κάμαρα στον ξενώνα. Η σχέση τους, όμως, περνά κρίση, η ζωή τους γίνεται μονότονη, αλλά και οι δύο είναι αδύνατον να παραδεχτούν ότι ο έρωτάς τους ψυχορραγεί. Την ίδια ώρα η Τσουν ετοιμάζεται κρυφά να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Υστερα από μία άμβλωση και λίγες μέρες διακοπών μαζί στο πατρικό του σπίτι στη Μαντζουρία, ο Ντoνγκ μεταφέρεται στο νοσοκομείο, έχοντας κάνει θρύψαλα όλα τα ποτήρια του ξενώνα!

Ενα ασπρόμαυρο κινέζικο δράμα στο οποίο ο σκηνοθέτης εστιάζει την προσοχή του κυρίως στην εσωτερική ψυχολογία των ηρώων. Μια αισθησιακή ποιητική ελεγεία για την αγάπη στην οποία πρωταγωνιστούν οι Γιου Χονγκ, Λιου Τσοαοντόνγκ (ET-3 00.20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ