Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Ο αγώνα σας είναι και δικός μας αγώνας

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλλία

Associated Press

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλλία
Μήνυμα συμπαράστασης προς τους Γάλλους και Αυστριακούς εργαζόμενους στον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι η νίκη τους θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Στο μήνυμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε να εντείνεται η επίθεση των εργοδοτών και των κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις ασφαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων.

Στόχος τους: η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας, οι ασφαλιστικές εισφορές, η απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από τη συνεισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία, η παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους ιδιώτες και τελικά η ένταση της εκμετάλλευσης σε βάρος της εργατικής τάξης.

Τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών και του κεφαλαίου και είναι ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Τα ίδια προβλήματα τα αντιμετωπίσαμε πρόσφατα και στη χώρα μας και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με αυτά καθημερινά.

Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται για δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, για αύξηση των κονδυλίων στην υγεία, για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιστική προστασία για όλους τους πολίτες, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κ.λ.π.

Παρακολουθώντας τους αγώνες σας για το κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα σας, το ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του. Η δική σας νίκη θα είναι και δική μας, θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ