Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Η ιστορία του Φόρεστ

Ο Τομ Χανκς και η Ρόμπιν Ράιτ Πεν στην ταινία «Φόρεστ Γκαμπ»
Ο Τομ Χανκς και η Ρόμπιν Ράιτ Πεν στην ταινία «Φόρεστ Γκαμπ»
Γεμάτο ταινίες είναι το βράδυ της Τετάρτης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η συγκινητική ιστορία του Φόρεστ Γκαμπ. «Φόρεστ Γκαμπ», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις. Μια τρυφερή κωμωδία που αποτελεί τη μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος του Γουίνστον Γκρουμ, που καταγράφει τη ζωή ενός ανθρώπου με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να αναδειχτεί σε «νικητή» της ζωής. Η ταινία, παρά την απλοϊκή της φιλοσοφία, εντυπωσιάζει με τις ευφυείς «συνθέσεις» εικονικής πραγματικότητας, αλλά πάνω απ' όλα λόγω της παρουσίας και της ερμηνείας του Τομ Χανκς, που δικαιολογημένα απέσπασε το Οσκαρ. Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Σάλι Φιλντ, Γκάρι Σινίζ, Ρόμπιν Ράιτ Πεν (MEGA, 21.00).

«Ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα», σε σκηνοθεσία Ράνταλ Γουόλας. Περιπέτεια εποχής, εμπνευσμένη από το κλασικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, η οποία και αποτελεί τη συνέχεια της ιστορίας του Ντ' Αρτανιάν και των τριών Σωματοφυλάκων. Εχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που το σύνθημά τους ήταν «όλοι για έναν κι ένας για όλους» και τώρα πια μόνο ο Ντ' Αρτανιάν έχει μείνει να υπηρετεί τον καινούριο βασιλιά Λουδοβίκο XIV. Ο Αθως, ο Πόρθος και ο Αραμις έχουν εγκαταλείψει τη βασιλική φρουρά, απογοητευμένοι από το βασιλιά, ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του καλοπέραση, ξοδεύοντας τους πακτωλούς του κράτους σε κατακτητικούς πολέμους κι αγνοώντας παντελώς τις ανάγκες του λαού, ο οποίος ζει στα όρια της εξαθλίωσης. Οι τρεις πρώην Σωματοφύλακες αποφασίζουν να εκδικηθούν το βασιλιά και ακολουθούν το σχέδιο του Αραμις, να βρουν τον άνθρωπο με τη σιδερένια μάσκα, την ύπαρξη του οποίου φοβάται τόσο πολύ ο βασιλιάς που τον έχει κλειδωμένο στην ειρκτή της Βαστίλλης... Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζέρεμι Αϊρονς, Τζον Μάλκοβιτς, Ζεράρντ Ντεπαρτιέ κ.ά. (ALPHA, 22.45).

«Τόσο κοντά στον παράδεισο», σε σκηνοθεσία Γουάνγκ Ξιαοσουάι. Η ζωή δύο αγροτών του Ντόνγκγι και του Γκάο Πινγκ, οι οποίοι πηγαίνουν στη μεγαλούπολη και βρίσκουν δουλιά στο λιμάνι. Ο Ντόνγκγι εργάζεται ως αχθοφόρος και έχει σκοπό να προχωρήσει στη ζωή του με σκληρή δουλιά και τιμιότητα. Ο Γκάο Πινγκ, από την άλλη, αποφεύγει τις βαριές δουλιές και προσπαθεί να βρει τον εύκολο τρόπο επιβίωσης, μπλέκοντας σε μικροαπατεωνιές. Μια νύχτα σε ένα μπαρ γνωρίζουν την όμορφη τραγουδίστρια Ρουάν. Ο Γκάο καταλαβαίνει ότι η Ρουάν είναι το κορίτσι ενός γκάνγκστερ που του χρωστάει χρήματα. Την πλησιάζει με σκοπό να ανακαλύψει πού βρίσκεται ο φίλος της, αλλά οι συνέπειες για τους δύο φίλους θα είναι καταστροφικές... Πρωταγωνιστούν: Γουάνγκ Τονγκ, Σι Γιου, Γκουάο Τάο, Γου Τάο (ΕΤ-3, 00.40).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ