Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Το σύνδρομο του ... ολέθρου

Ο Τζακ Λέμον και η Τζέιν Φόντα πρωταγωνιστούν στην ταινία «Το σύνδρομο της Κίνας»
Ο Τζακ Λέμον και η Τζέιν Φόντα πρωταγωνιστούν στην ταινία «Το σύνδρομο της Κίνας»
Ενας εφιάλτης, που παραλίγο να γίνει πραγματικότητα, είναι το θέμα της ταινίας «Το σύνδρομο της Κίνας», σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μπρίτζες, και αναφέρεται σ' ένα ατύχημα πυρηνικού εργοστασίου. Η ταινία προτάθηκε για Οσκαρ Α` ανδρικού ρόλου (Τζακ Λέμον), Α` γυναικείου ρόλου (Τζέιν Φόντα), πρωτότυπου σεναρίου και καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Η Κίμπερλι Γουέλς, μια φιλόδοξη δημοσιογράφος της τηλεόρασης που κάνει ένα ρεπορτάζ για τις πηγές ενέργειας, βρίσκεται σ' ένα πυρηνικό εργοστάσιο, όταν ένα ξαφνικό ατύχημα προκαλεί βλάβη στον αντιδραστήρα. Ο καμέραμαν που τη συνοδεύει απαθανατίζει το γεγονός, αλλά ο τηλεοπτικός σταθμός όπου εργάζεται η Γουέλς αρνείται να το μεταδώσει. Ομως, παρόλο που οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου αρνούνται κάθε πιθανότητα κινδύνου, ο βετεράνος μηχανικός Τζακ Γκόντελ ανακαλύπτει ότι το υλικό είναι ελαττωματικό. Επιχειρεί να ενημερώσει τους άλλους για τον επικείμενο κίνδυνο, αλλά κάποιοι προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Ο Γκόντελ, σε κατάσταση απελπισίας, καταλαμβάνει με τη βία το εργοστάσιο και ετοιμάζεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, αλλά οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο. Η ταινία λειτουργεί ως αποτελεσματικό σχόλιο στις πρακτικές που ακολουθούνται στο κλειστό σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και σε εκείνο των βιομηχανιών πυρηνικής ενέργειας. Πρωταγωνιστούν: Τζέιν Φόντα, Τζακ Λέμον, Μάικλ Ντάγκλας, Σκοτ Μπρέιντι (MEGA, 01.40).

«Το πρωτοσέλιδο», σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ. Ο φόνος ενός λευκού γίνεται η αφορμή να συλληφθούν δυο μαύροι, που από την αρχή φαίνεται ότι είναι άσχετοι με την υπόθεση. Το γεγονός θα αποτελέσει τη βάση για να παρακολουθήσουμε την καθημερινή λειτουργία μιας μεγάλης εφημερίδας. Πρωταγωνιστής ο αρχισυντάκτης, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με το δίλημμα να εγκαταλείψει το πόστο του και να πιάσει δουλιά, έστω και με χαμηλότερο μισθό, σε μια σοβαρή εφημερίδα ή να συνεχίσει να ψάχνει για να βρει τι κρύβεται πίσω από το φόνο, ερχόμενος έτσι αντιμέτωπος με μια εκνευριστική γυναίκα, υπεύθυνη σύνταξης, που επιμένει σ' ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο... Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κίτον, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Γκλεν Κλόουζ, Μαρίζα Τομέι, Ράντι Κουέιντ (ET-1, 21.00).

«Το Πέταγμα», σε σκηνοθεσία Στιβ Σουισά. Ο Σταν είναι 18 χρόνων. Θα γίνει ο χασάπης της γειτονιάς του, όπως ο πατέρας του και ο παππούς του. Μια μέρα, όμως, αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Να γίνει ηθοποιός. Το «πέταγμα» είναι μια ιστορία ενός ανθρώπου, ο οποίος συνειδητά αποφασίζει να μην πάρει τον εύκολο δρόμο. Πρωταγωνιστούν: Κλεμάν Σιμπονί, Ιζαμπέλ Καρ, Κριστίν Σιτί (ΕΤ-3, 00.40).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ