Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μονόδρομος οι αγώνες των λαών

Η ταξική συσπείρωση και οι μαζικοί αγώνες μπορούν να ανατρέψουν τους σύγχρονους χιτλερίσκους και τους παρατρεχάμενους πολιτικούς που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου
Η ταξική συσπείρωση και οι μαζικοί αγώνες μπορούν να ανατρέψουν τους σύγχρονους χιτλερίσκους και τους παρατρεχάμενους πολιτικούς που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου
Πίσω από την άλλοτε νέα τάξη του χιτλερισμού βρισκόταν το γερμανικό και το διεθνές κεφάλαιο εκείνης της εποχής. Πίσω από την ΑμερικανοΝΑΤΟική νέα τάξη βρίσκονται και πάλι οι μεγάλοι διεθνείς κεφαλαιούχοι. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι είχανε και έχουνε τα πολιτικά στηρίγματά τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όλα αυτά τα κακά συναπαντήματα αποτελούσαν και αποτελούν γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού. Η διαφορά της πρώτης από τη δεύτερη είναι ότι ο χιτλερισμός βρυχήθηκε από την αρχή και είπε το όνομά του. Αυτός ο βρυχηθμός του καλοθρεμμένου από το παγκόσμιο κεφάλαιο φασιστικού τέρατος, αφύπνιζε τότε και συσπείρωνε άμεσα τους λαούς σε αγώνες μαζικούς, αντιφασιστικούς.

Μετά την ήττα του χιτλερισμού, ως κυρίαρχου και αποτελεσματικότερου πολιτικού στηρίγματος για τα σχέδια του κεφαλαίου εκείνης της εποχής (πνίξιμο του νεογέννητου σοσιαλισμού), η σκυτάλη πέρασε στην αγγλοαμερικανική και στη συνέχεια αμερικανοαγγλική ΝΑΤΟική συμμαχία. Οι νέοι κυρίαρχοι είναι μασκαρεμένοι με φόντο την ειρήνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τάζουν χρυσά κουτάλια για τους αντιφασίστες, για αποκοίμιση και εξαπάτηση των λαών. Ομως, οι πράξεις τους είναι παρόμοιες του χιτλερισμού.

Σαν δολοφόνων των λαών, είναι γνωστές οι γκανγκστερικές επεμβάσεις τους σε μια σειρά χώρες. Αποκορύφωμα ήταν ο ατομικός βομβαρδισμός και μάλιστα στο τέλος του πολέμου. Προφανώς, για εκφοβισμό της τότε συμμάχου νικήτριας Σοβιετικής Ενωσης, που με την είσοδό της και στο ιαπωνικό μέτωπο, τον ενθουσιασμό και την ορμητικότητα του τιμημένου Κόκκινου Στρατού, σφράγισε με υπερηφάνεια τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτές οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές δεδομένες βαρβαρότητες δεν έχουν σχέση με ειρήνη, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα ή ταυτίζονται απόλυτα με τη συμπεριφορά του χιτλερισμού. Πού το 'πανε; Να επιβάλουν διά πυρός και σιδήρου την κυριαρχία της ΑμερικανοΝΑΤΟικής νέας τάξης σε όλο τον κόσμο. Προφανώς πιστεύουν ότι, στην πορεία, θα αποθαρρύνονται τα αντιαμερικανοΝΑΤΟικά κινήματα, θα απονευρώνονται και θα εξασθενίζει η αντεπίθεση των λαών.

Λάθος! Πόλεμοι και τρομοχαφιεδονόμοι και βέβαια θα πολλαπλασιάζουνε τα ανθρώπινα δεινά. Μόνο που οι ακραίες καταστάσεις δυναμώνουν την επιβαλλόμενη εκ των πραγμάτων αντεπίθεση των λαών. Να γιατί σε κάθε άνθρωπο δημοκράτη, ειρηνιστή και πατριώτη, ανεξάρτητα από πολιτική ή θρήσκευμα, χρώμα ή φυλή, ένας και μοναδικός δρόμος τού απομένει. Ταξική συσπείρωση, αγώνες μαζικοί, και επίμονα μαχητικοί, μέσα από τα αντιΝΑΤΟικά, αντιιμπεριαλιστικά, ειρηνικά και πατριωτικά μέτωπα των χωρών τους, για να ανατραπεί μια κι όξω κεφάλαιο και παρατρεχάμενοι γύρω του πολιτικοί. Για την οριστική πια απελευθέρωση των καταπιεζομένων λαών και το σοσιαλιστικό κοινωνικό μετασχηματισμό. Καλή δύναμη!

Μανούσος Αεράκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ