Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Συμφωνεί με νέο... . συγχωροχάρτι

Πληθαίνουν καθημερινά οι προσπάθειες (και προσκηνιακά) πίεσης προς την κυβέρνηση, από τους παράγοντες, για νέες... εκπτώσεις. Χτες ήταν, για μια ακόμα φορά, η σειρά του προέδρου στην ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, ο οποίος με εύσχημο τρόπο συντάχθηκε με το αίτημα των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου και της ΕΠΑΕ για «επιείκεια», δηλαδή παράταση της ατιμωρησίας, άρα και της αισχροκέρδειας σε βάρος όλων μας. «Οι νόμοι υπάρχουν για να συμμορφώνουν και όχι για να διαλύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αρκετή δόση μελοδραματισμού σε ένα έντεχνο εγχείρημα μετάθεσης των ευθυνών. Γιατί (αν και δικηγόρος) «ξέχασε» αφ' ενός ότι σχεδόν κανείς δεν έχει συμμορφωθεί τόσα χρόνια, παρά την ύπαρξη νόμων... Αφ' ετέρου ότι στη διάλυση οδηγούν οι παρανομίες των επιχειρηματιών, τους οποίους ουσιαστικά αθωώνει όταν ρίχνει τα βάρη στο νόμο... Δεν μπορεί συνεχώς οι ΠΑΕ να στηρίζονται κατά το δοκούν πότε σε «ψυχρές λογικές», όταν πρόκειται για κονόμα, και πότε στην... ιστορία και το συναίσθημα, όταν θέλουν να γλιτώσουν από τις συνέπειες των πράξεών τους.

Ζήτησε και άλλη πίστωση χρόνου, ώστε να εξωραϊστεί το οικοδόμημα με αλλαγές προσώπων και όχι βέβαια φυσιογνωμίας, υποστηρίζοντας: «Οι ομάδες ήθελαν περισσότερο χρόνο, για βρουν τρόπους να πληρώσουν τα χρέη τους (σσ λες και αν ήθελαν να πληρώσουν δεν είχαν χρόνο και χρήμα...) και να βρουν και τους κατάλληλους επενδυτές». Θύμισε τις ευθύνες των κυβερνώντων (άρα αφού φταίτε, βοηθήστε), αλλά επικαλέστηκε και «σοβαρά» προβλήματα: «Είναι κάποια πράγματα που δεν έχουν εφαρμοστεί τόσα χρόνια. Πώς περιμένουμε να εφαρμοστούν μέσα σε τέσσερις -πέντε μήνες, τέτοιες σοβαρές αποφάσεις; Μπορεί να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Ας πούμε, αν η ΑΕΚ δεν πάρει την πράσινη κάρτα, τι θα γίνει με το Τσάμπιονς Λιγκ»; Αραγε γιατί δεν είχε την ίδια απορία, όταν συνεργαζόταν με όσους έφεραν την ΑΕΚ σ' αυτή την κατάσταση; Επιπλέον ο κύριος Γκαγκάτσης πιθανολόγησε και «ζοφερό μέλλον». Χωρίς πάντως να ξεκαθαρίσει αν αναφέρεται στο άθλημα ή την τσέπη των... ταγών του.

Επίσης απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην προσωρινού προέδρου στον ΠΑΟΚ, Β. Σεργιαννίδη, ότι «δούλεψε εκ του πονηρού για να πάει ο παίκτης (Οκκάς) στον Ολυμπιακό. Ολοι τελικά δουλεύουν για τον Ολυμπιακό και ο Γκαγκάτσης έχει σχέσεις με την ομάδα», ο τελευταίος αντέταξε: «Ζήτησαν την άποψή μου ως νομικού και όχι ως προέδρου της ΕΠΟ (!). Δεν είναι δυνατόν εγώ να επηρεάζω τις αποφάσεις της ΦΙΦΑ. Δεν μπορεί για ό,τι κακό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης να ευθύνομαι εγώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ