Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
«Φάκελος» με ζώδια και χαρτορίχτρες

Το «φάκελο» με χαρτορίχτρες, καφετζούδες, αστρολόγους, ζώδια, ροζ γραμμές, χαρτομαντείες, τηλεμάρκετιγκ και τα μηνύματα SMS, επιχειρεί ν' ανοίξει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. «Προσκεκλημένοι» για ακρόαση χθες, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις, ήταν εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ANTENNA, ΑΛΤΕΡ, STAR, ΕΧΤΡΑ και «Μακεδονία».

Η αρμόδια υπηρεσία του ΕΣΡ, όπως είπε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, κατέγραψε 24ωρο πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών, το Μάη και τον Ιούνη του 2003. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν ενδεχόμενες παραβιάσεις, που αφορούν «αθέμιτα μηνύματα με εκμετάλλευση προλήψεων και δεισιδαιμονιών». Συγκεκριμένα, η καταγραφή για τον ΑΝΤΕΝΝΑ έγινε στις 6 Μάη, για το STAR στις 10 Μάη, στο ALTER τις 5 Ιούνη στο EXTRA και στο «Μακεδονία» στις 5 Μάη.

Το ΕΣΡ ζήτησε από τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών να καταθέσουν υπομνήματα. Στις ενδεχόμενες παραβιάσεις για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, το STAR, το ΑΛΤΕΡ, το EXTRA, καθώς και για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, αναφέρονται και παραβιάσεις που αφορούν την υπέρβαση νομίμου χρόνου διαφήμισης.

Το ΕΣΡ επέβαλε χθες πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στο MEGA, γιατί δεν υπήρχε σήμανση για την ακαταλληλότητα ή μη της εκπομπής «Αυτόπτης Μάρτυρας». Να σημειωθεί ότι σήμανση δεν υπήρχε σε όλες τις εκπομπές που μεταδόθηκαν. Οι εκπρόσωποι του MEGA, όπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, ισχυρίστηκαν ότι τους «ξέφυγε»...

Το ΕΣΡ επέβαλε επίσης χθες πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «TV Πειραιάς», γιατί δεν τήρησε την απόφαση του ΕΣΡ, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να εκπέμπει μόνο από τη συχνότητα 59, ενώ χρησιμοποιούσε παράνομα τη συχνότητα 51.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ