Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Τρίποντο» από το Μαρούσι

Τελικά, οι εκπλήξεις δε φαίνεται να εγκαταλείπουν το φετινό πρωτάθλημα ούτε τώρα που έφθασε μια ανάσα πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Ετσι, λοιπόν, η 25η αγωνιστική βρήκε την ΑΕΚ να γίνεται «θύμα» έκπληξης, αφού ηττήθηκε από το Μαρούσι στο άδειο (λόγω της γνωστής τιμωρίας) ΟΑΚΑ με 76-75. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς θα πρέπει να «θεωρηθούν» ιδανικοί αυτόχειρες καθώς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η δεύτερη θέση της βαθμολογίας αποτελεί πλέον όνειρο μετά και τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο. Οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική στο Αλεξάνδρειο τον ΠΑΟΚ και να ευελπιστούν σε ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ από τον Αρη. Δύσκολα πράγματα... Το πιθανότερο είναι ο «δικέφαλος» να τερματίσει στην τρίτη θέση. Οσον αφορά το Μαρούσι, για άλλη μια φορά φέτος «έδειξε τα δόντια τοτ» απέναντι στους ισχυρούς και μετά τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο επικράτησε και της ΑΕΚ. Ο Χένρι Τέρνερ (23π) ήταν για άλλη μια φορά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, καθώς σε «νεκρό» χρόνο με τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Από την ΑΕΚ, που είχε φανερά αγωνιστικά προβλήματα και οι παίκτες της έκαναν πολλά λάθη ξεχώρισε ο Ντικούδης (17π).

Εάν ένα τρίποντο της τελευταίας στιγμής έστειλε την ΑΕΚ στην τρίτη θέση, ένα ανάλογο σουτ εδραίωσε τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας... Οι «πράσινοι» με σουτ του Κάτας στην εκπνοή πήραν τη νίκη με 76-79. Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Ηρακλή στο ΣΕΦ, τον οποίο νίκησε με 83-71 και παρέμεινε στην κορυφή. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ολυμπιακός-Ηρακλής 83-71, Πανιώνιος-Δάφνη 76-63, Νήαρ Ηστ-Σπόρτιγκ 101-65, Αρης-Εσπερος 70-73. Η

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 45, Παναθηναϊκός 45, ΑΕΚ 44, ΠΑΟΚ 39, Πανιώνιος 39, Ηρακλής 38, Αρης 38, Περιστέρι 37, Νήαρ Ηστ 37, Ηράκλειο 36, Μαρούσι 35, Δάφνη 33, Εσπερος 28, Σπόρτιγκ 28.

Σημείωση: Δεν υπολογίζεται ο χτεσινός αγώνας Περιστερίου-ΠΑΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ