Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Γαϊτανάκι» κοροϊδίας

Το «γαϊτανάκι» κοροϊδίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δε συνεχίζεται απλά, αλλά κορυφώνεται. Ακόμα και με τη «λογική του παραλόγου», τη μόνη με την οποία μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει τη φαρσοκωμωδία που ονομάζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις παραμέτρους του (όπως, π.χ., την ...εξυγίανση), δύσκολα μπορεί να γίνουν ανεκτά τα δρώμενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «καραγκιοζιλίκια» με αφορμή την ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ κλήθηκε χτες από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για εξηγήσεις, αφού παρότι υπερχρεωμένη, προχωρά σε συμφωνίες με ποδοσφαιριστές. Ηταν μια συνάντηση αποθέωσης του «δουλέματος» και της δικανικής παρουσίασης των γεγονότων. Οσα διεμείφθησαν κάλλιστα συνθέτουν ένα νέο έργο που θα ζήλευε και ο Ιονέσκο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Γ. Γρανίτσας, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν έχουμε κάνει καμιά ανανέωση και μεταγραφή ακόμη, με συμβόλαια και χαρτιά. Εχουμε συμφωνήσει προφορικά». Οι επίσημες δηλαδή ανακοινώσεις από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ στηρίζονται σε λόγια... Το ίδιο και οι παίχτες. Συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της ομάδας, χωρίς συμβόλαιο!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕΑ, εμβρόντητος, απόρησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς προχωράνε από τη στιγμή που έχουν τόσα χρέη. Θα είναι άκυρες, αν δεν υπάρχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα». Ο Γ. Γρανίτσας όμως... ενημέρωσε: «Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε πρόβλημα μεταγραφών(!)». Μάλιστα. Και ποιος την έδωσε με τόσα χρέη; Και αφού έχουν γιατί στηρίζονται σε προφορικές συμφωνίες; Κυρίως όμως γιατί στη συνέχεια παραδέχτηκε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι πώς θα ρυθμίσουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε στην εφορία»!

Ο κ. Παπαλάκης επέμεινε: «Πρέπει να βρουν λύσεις σοβαρές και ουσιαστικές. Ιδιαίτερα για το φόρο προς το δημόσιο πρέπει να μας γνωστοποιήσουν το συνολικό χρέος, τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί, διότι δε θα μείνουμε σ' ένα χαρτί εφόρου που να λέει ότι υπάρχει πλήρης ενημέρωση (...). Διαφορετικά η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί στη Δ΄ Εθνική». Οι «κιτρινόμαυροι» εκπρόσωποι απτόητοι απάντησαν: «Υπάρχουν διάφορα ένδικα μέσα, τα οποία έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε. Εως τις 21 του μηνός θα το κάνουμε». Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το χρέος δεν είναι τελεσίδικο και συνεπώς δεν είναι δυνατή η τιμωρία της ομάδας. Το «μεγάλο τους χαρτί» όμως είναι άλλο. «Εχουμε κάνει διάφορες επαφές. Πρέπει να γίνει ρύθμιση», δηλαδή νέο χάρισμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ