Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
Ενάντια στη μίζερη αντίληψη για το σχολείο

Καταγραφή των προβλημάτων και προτάσεις για λύσεις μπροστά στη νέα σχολική χρονιά

Με στόχο την προβολή των προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Περιστερίου, που μαζί με τους μαθητές τους βιώνουν από πρώτο χέρι την κατάσταση της Παιδείας, ανέλαβαν πρωτοβουλία παρέμβασης στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου.

Ιδιαίτερα αναφέρονται στο κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του Περιστερίου. Σύμφωνα με το Σύλλογο, τέσσερα χρόνια μετά το σεισμό του 1999, το 20ό και 38ο Δημοτικά Σχολεία στεγάζονται ακόμα σε λυόμενες αίθουσες ελαφρού τύπου που τοποθετήθηκαν τότε στις αυλές. Το 8ο και 28ο Δημοτικά στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια. Το 26ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε χώρο μαγαζιού ή αποθήκης. Δέκα Νηπιαγωγεία φιλοξενούνται σε αίθουσες Δημοτικών Σχολείων. Για εννιά Νηπιαγωγεία ο ΟΣΚ αναμένει τοπογραφικά από το Δήμο Περιστερίου από το 1998. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η χωροθέτηση των Νηπιαγωγείων σε ορισμένες περιοχές δεν καλύπτει επαρκώς ή καθόλου τις ανάγκες και προτείνουν ίδρυση νέου Νηπιαγωγείου στην περιοχή της Χρυσούπολης, που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και θα αποσυμφορήσει τα Νηπιαγωγεία 9ο, 50ό, 23ο, 32ο, 40ό, 45ο.

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις ζητά ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών και για τα ζητήματα υποδομής για τις ανάγκες του ολοήμερου σχολείου, προειδοποιώντας ότι «η ανάπτυξη τμημάτων διευρυμένου ωραρίου, το λεγόμενο ολοήμερο σχολείο, δημιουργεί σε όλα τα σχολεία νέες ανάγκες σε χώρους που από το Σεπτέμβρη θα γίνουν εκρηκτικές. Δεν υπάρχει σε κανένα σχολείο υποδομή για τις ανάγκες του ολοήμερου σχολείου. Λείπουν χώροι σίτισης και ανάπαυσης, αλλά και η στοιχειώδης πρόνοια για τις ανάγκες αυτές των μαθητών (ειδικοί χώροι σίτισης - τραπεζαρίες - τραπεζοκόμοι κλπ. - χώροι ανάπαυσης ειδικά διαμορφωμένοι κλπ.)». Επίσης ζητά την καταγραφή των αναγκών των σχολείων σε ζητήματα εξοπλισμού και εξασφάλιση της σωστής συντήρησης των σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

«Πολλοί επικαλούνται τις βελτιώσεις που έχουν γίνει και αφορούν κυρίως την πρωινή λειτουργία των σχολείων για να υποστηρίξουν ότι όλα πάνε καλά. Αυτό δείχνει αποσπασματική και μίζερη αντίληψη για το σχολείο», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου». «Αυτό που εμείς έχουμε στο νου μας, σημειώνει, δεν είναι μόνο τι γινόταν στο μακρινό ή κοντινότερο παρελθόν, αλλά ποιες είναι οι σημερινές ανάγκες και οι απαιτήσεις του άμεσου, αλλά και του απώτερου μέλλοντος. Αυτό έχουμε σαν μέτρο και μ' αυτό αξιολογούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ