Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλοι ερμηνευτές

Λ. Ζώη - Ε. Ασημακόπουλος
Λ. Ζώη - Ε. Ασημακόπουλος
Στη μνήμη του διάσημου αρχιμουσικού της Μιλτιάδη Καρύδη και του πρόσφατα εκλιπόντος κορυφαίου συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη, αφιερώνει τη συναυλία της την Κυριακή, στο Ηρώδειο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ, που φέτος γιορτάζει 125 χρόνια πορείας. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το έργο του Δημήτρη Δραγατάκη «Κονσέρτο για δύο κιθάρες και ορχήστρα» με σολίστ τη Λίζα Ζώη και τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στον κόσμο.

Το έργο του Δημήτρη Δραγατάκη είναι αφιερωμένο στους δύο σολίστ, των οποίων οι εκτελέσεις έργων για μία και δύο κιθάρες κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Πολλοί Ελληνες και ξένοι συνθέτες έχουν κατά καιρούς αφιερώσει τα έργα τους στη Λίζα Ζώη και τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, μεταξύ άλλων και ο Αργεντινός Jorge Morel, που τους αφιέρωσε το κονσέρτο για δύο κιθάρες «Fantasia Latina» και το οποίο παρουσίασαν τον περσινό χειμώνα σε παγκόσμια πρώτη στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ παράλληλα οι δύο καλλιτέχνες εμπλούτισαν το φτωχό ρεπερτόριο για δύο κιθάρες με πολλές μεταγραφές τους. Στη συναυλία στο Ηρώδειο η Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ ερμηνεύει επίσης τα έργα «Benvenuto Cellini» του Μπερλιόζ και το «Κονσέρτο για Ορχήστρα» του Μπέλα Μπάρτοκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βρετανού Τζόναθαν Ντάρλινγκτον.

H Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ, έχοντας συμπληρώσει 125 χρόνια παρουσίας στη διεθνή μουσική σκηνή, περιοδεύει σε όλον τον κόσμο και έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με σημαντικούς μαέστρους, όπως ο Richard Strauss και o Bruno Walter. Η Φιλαρμονική συνεχίζει τη μουσική της παράδοση υπό τη διεύθυνση του νέου της καλλιτεχνικού διευθυντή, Τζόναθαν Ντάρλινγκτον, ο οποίος έχει σπουδάσει στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου και έχει συνεργαστεί με πολλές γνωστές ορχήστρες, όπως είναι η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Στρασβούργου, η Εθνική Ορχήστρα της Ιλ ντε Φρανς, η Σουηδική Ορχήστρα Δωματίου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ