Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Ο ΑΝΤΕΝΝΑ και στη Βουλγαρία

Ο όμιλος του Μ. Κυριακού επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στα Βαλκάνια, αφού η «Νέα Τηλεόραση», την οποία είχε εξαγοράσει ο ΑΝΤΕΝΝΑ, θα είναι το τρίτο κανάλι της Βουλγαρίας. Οι εκπομπές του θα καλύπτουν όλη την επικράτεια της χώρας. Μέχρι σήμερα, τη δυνατότητα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών έχουν μόνον η κρατική BNT και το ιδιωτικό κανάλι του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούμπερτ Μέρντοκ bTV.

Η ιδιωτική «Νόβα Τελεβίζιγια» («Νέα Τηλεόραση»), σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, επικράτησε στο δημόσιο διαγωνισμό για παραχώρηση άδειας εθνικής εμβέλειας. Η ανακοίνωση έγινε από τον Γκεόργκι Αλεξάντροφ, πρόεδρο της αρμόδιας δημόσιας Επιτροπής Ρύθμισης των Επικοινωνιών, ο οποίος είπε ότι η «Νέα Τηλεόραση» επιλέχθηκε ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους.

H «Νέα Τηλεόραση», την οποία εξαγόρασε εδώ και χρόνια ο όμιλος του ΑΝΤΕΝΝΑ, είχε αποκτήσει το 2000 άδεια εκπομπής σε πανεθνική κλίμακα. Η άδεια, όμως, είχε ακυρωθεί τον Αύγουστο του 2001, από το αρμόδιο δικαστήριο της Βουλγαρίας, μετά από αγωγή, που είχε καταθέσει εναντίον του ανταγωνιστής που είχε χάσει το σχετικό διαγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ