Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Παρλαβάντζας
Κώστας Παρλαβάντζας
Φωτ.

Σήμερα 17 Ιούλη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο ασυμβίβαστος αγωνιστής και καλλιτέχνης ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών Καλλιθέας, 150 ευρώ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσά του Ζωή

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τις 3 Ιούλη 2002 που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΟΓΛΗΣ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του προσφέρω 40 ευρώ στην ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

Η συντρόφισσά του Αλεξάνδρα Ρόγλη

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΓΓΕΛΟΥ ΙΑΚΩΒΑΚΗ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 300 ευρώ.

Η σύζυγος Αλεξάνδρα Ιακωβάκη

Ο γιος του Βασίλης Ιακωβάκης

* * *

Τιμώντας τη μνήμη των ανταρτών του ΕΛΑΣ, οι οποίοι «έπεσαν» στη νικηφόρα μάχη της Αμφιλοχίας στις 12-14 Ιούλη 1944, αντιστασιακοί και απόγονοι αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από την Αμφιλοχία, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο ΝΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΣ. Δε γνώρισε τον πατέρα του, ο οποίος, μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο, σκοτώθηκε στα Πιέρια. Μαζί με τη μάνα του πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Οι διωγμοί της οικογένειας τα επόμενα χρόνια, τον ατσάλωσαν και έγινε δημιουργικός και χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να απομακρυνθεί από τις αρχές του ΚΚΕ. Ηταν από αυτούς που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκαν. Ενώ ως επαγγελματίας πέτυχε στην Αθήνα, επέστρεψε στον αγαπημένο του Βελβεντό, για να προσφέρει και αυτός κάτι στον τόπο που μεγάλωσε. Ετσι δημιούργησε την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα που τόση ανάγκη την είχε ο τόπος.

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει αυτό που οραματίστηκε. Το Σάββατο 10 του Μάη 2003 έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος.

Στη μνήμη του η ΚΟΒ Βελβεντού, που πάντα κοντά της βρισκόταν ο Νίκος, προσφέρει στη ΝΕ Κοζάνης 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ, ΣΤΕΛΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΑΡΗ, και ΜΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ, οι οποίοι «έφυγαν» πρόσφατα, και αντί για στεφάνι στον τάφο τους, η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης προσφέρει 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συντρόφους που πενθούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ο Κώστας Ευθυμιάδης από το Κλείτο Κοζάνης προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Θα είναι πάντα στη μνήμη μας, παρακαταθήκη στους αγώνες μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταύρου.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Οι αντιστασιακοί Νίτσα Παπανικολάου, Μαίρη Σταθάκη, Ηλίας Χριστοφιλόπουλος, Μήτσος Κοντός και Δέσποινα Στεφανάτου πρόσφεραν 60 ευρώ για την προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

* * *

Στις 11 Ιούλη 2003 πέθανε ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ. Κηδεύτηκε την επομένη 12 Ιούλη.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στη σορό του πρόσφεραν: Αννα και Νίκος Τσαμπάζης 50 ευρώ, Ρούλα και Θόδωρος Καλαφάτης 40 ευρώ, Πέτρος και Ευαγγελία Μαραγκάκη 20 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ