Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Κροίσοι» και ... συσσίτια

Οι ταχύτατοι ρυθμοί αύξησης των αστρονομικών υπερκερδών των Ελλήνων εφοπλιστών από τη μια και η συνεχής αύξηση της ανεργίας των ναυτεργατών από την άλλη και κυρίως η εμφάνιση το 1997 των συσσιτίων για άνεργους ναυτεργάτες, φαινόμενο πρωτοφανές τουλάχιστον για τα μεταπολεμικά χρόνια, δεν επιτρέπουν καμία αυταπάτη τόσο στον κλάδο των ναυτεργατών όσο και σε όλους τους εργαζόμενους γενικότερα, για το ποιον εξυπηρετεί η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συμφωνεί και επαυξάνει η ΝΔ.

***

Τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι το λιγότερο εξοργιστικά. Ανάμεσα στους «Κροίσους» της Ευρώπης είναι οι εφοπλιστές Σπύρος Λάτσης, Στέλιος Χατζηιωάννου, η οικογένεια του Ιωάννη Γουλανδρή και ο Λου Κολάκης. Η λίστα των «Κροίσων» δημοσιεύτηκε στους «Sunday Times» και παρουσιάζονται στη χτεσινή «Εξουσία».

Εχουμε και λέμε, στην 26η θέση του καταλόγου των πλουσιότερων Ευρωπαίων βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης, με περιουσία 3,37 δισ. στερλίνες. Το περασμένο έτος ο ίδιος βρισκόταν στην 42η θέση με περιουσία 1,93 δισ. στερλίνες. Στην 44η θέση βρίσκεται ο Στέλιος Χατζηιωάννου, με περιουσία 500 εκατ. στερλίνες (περίπου 275 δισ. δραχμές). Για τον Στέλιο Χατζηιωάννου μάλιστα επισημαίνεται ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των ταχύτερα αυξανόμενων περιουσιών, με ρυθμό 100 εκατ. στερλίνες το χρόνο, καθώς πέρσι ήταν στην 124η θέση! Στην 120ή θέση βρίσκεται η οικογένεια Γουλανδρή, της οποίας η περιουσία εκτιμάται στα 250 εκατ. στερλίνες και στην 166η θέση βρίσκεται ο Λου Κολάκης με περιουσία 180 εκατ. στερλινών.

***

Για την κατάρτιση της λίστας υπάρχει η εξής σημαντική επισήμανση: Καταρτίστηκε με βάση τις ελάχιστες εκτιμήσεις για την περιουσία αυτών των προσώπων και κυρίως με την εκτίμηση των ακινήτων, έργων τέχνης ή μετοχές σε εισηγμένες εταιρίες. Τα πραγματικά μεγέθη των περιουσιών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα, αφού δεν υπήρξε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς!


Z.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ