Παρασκευή 18 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα τρίχρονο κορίτσι, και περισσότεροι από 54 τραυματίστηκαν σοβαρά - δεκατέσσερις εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - όταν ένα αυτοκίνητο που κινούνταν εκτός ελέγχου εισέβαλε σε κεντρική αγορά στη Σάντα Μόνικα του Λος Αντζελες.

ΜΟΣΧΑ.-- Οκτώ Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στην Τσετσενία. Στο Νταγκεστάν, χτες, η έκρηξη μιας βόμβας γεμάτης θραύσματα σκότωσε έναν αστυνομικό και μια έγκυο γυναίκα, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 άτομα ακόμη, τα τέσσερα πολύ σοβαρά.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Το Κουβέιτ παραδέχτηκε για πρώτη φορά χτες ότι ο Σουλεϊμάν Αμπού Γκάιθ, (πρώην) υπήκοός του και κορυφαίο στέλεχος της «Αλ Κάιντα», έχει συλληφθεί και κρατείται στο Ιράν. Αρνείται όμως να κινήσει διαδικασία έκδοσής του, με το πρόσχημα πως η υπηκοότητά του ήρθη μετά την 11η του Σεπτέμβρη. Ο Γκάιθ καταζητείται από τις αρχές των ΗΠΑ.

ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν, τα τρία σοβαρά, από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε μαιευτική κλινική (!) στο Χαϊντεραμπάντ του Πακιστάν. Η τοπική αστυνομία απέδωσε την απίστευτη αυτή ενέργεια σε «τοπική συμμορία», η οποία θέλησε να κάνει «επίδειξη δύναμης».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της Αριστεράς και των συνδικάτων ξεσηκώνει ο τρόπος που η κυβέρνηση του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού της Ινδίας αντιμετώπισε την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων απολύοντας μέσα σε μια νύχτα 400.000, διατάσσοντας εξώσεις των οικογενειών τους από τα σπίτια που τους είχαν παραχωρηθεί και συλλαμβάνοντας χιλιάδες επειδή συμμετείχαν στην απεργία...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Καταγγελίες περί ανάμειξης δύο συμβούλων του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Ζόραν Ζίφκοβιτς, σε «ξέπλυμα χρήματος» διά μέσου τραπεζών στις Σεϊχέλες και στην Κύπρο περιέχονται σε έγγραφο που παραδόθηκε χτες στις αρχές από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, Μλάντιαν Ντίνκιτς. Ανεξαρτήτως της βασιμότητας των καταγγελιών, ο Ντίνκιτς επιχειρεί να «σκοράρει πόντους» για το αντιπολιτευόμενο κόμμα G-17, του οποίου είναι σημαντικό στέλεχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ