Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ
Η κρίσιμη ώρα

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ατού της Εθνικής μας

Sportidea

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ατού της Εθνικής μας
H ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική εφήβων. Σήμερα το βράδυ (21.15, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο σταυροδρόμι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Στον ένα ημιτελικό οι διεθνείς μας θα κοντραριστούν με τη Λιθουανία διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό, και θα εκπληρώνεται έτσι ο ένας στόχος, που είναι η θέση στο βάθρο. Οι εμφανίσεις μέχρι τώρα της Εθνικής μας και παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κρατήσει το αήττητο (ανώδυνη ήττα από Κροατία στο τελευταίο παιχνίδι της Β΄ φάσης) ήταν αξιόλογες και έχουν σκορπίσει αισιοδοξία για την πραγματοποίηση του στόχου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Σταυρόπουλος, αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Λιθουανία, τόνισε: «Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα. Το έδειξε άλλωστε και μέχρι τώρα με την απόδοσή της σε όλα τα παιχνίδια. Είναι ομάδα που μπορεί να τρέξει και πολύ καλά μάλιστα στον αιφνιδιασμό, ενώ παίζει πολύ καλά και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Θα προτιμήσω να μην αναφέρω τα μειονεκτήματα της Λιθουανίας. Για μας θα ήταν προτιμότερο να τα εκμεταλλευτούμε μέσα στο παιχνίδι».

Οσο για το πού θα κριθεί το παιχνίδι, ο Ελληνας τεχνικός δε στάθηκε σε κάτι το ιδιαίτερο: «Σε πολλά πράγματα. Το παιχνίδι πολλές φορές είναι απρόβλεπτο και γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να μην κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη».

Στην αντίπερα όχθη ο κόουτς των Λιθουανών, Ραϊμούντας Καΐρις, έδειξε να εκτιμά πάρα πολύ το επιθετικό στιλ των Ελλήνων παικτών. «Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, δεν κάνει πολλά λάθη και έχει έναν δυνατό σέντερ που εκτός από το να σκοράρει παίρνει εύκολα ριμπάουντ και της δίνει το δικαίωμα του αιφνιδιασμού. Το μεγάλο της προσόν όμως είναι η επίθεσή της γι' αυτό και πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα».

Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης θα αναμετρηθούν η Κροατία με την Αυστραλία (19.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ