Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χάθηκε η ντροπή

Βασικό εργαλείο στην εκστρατεία προεκλογικής εξαπάτησης και αισχρής ψηφοθηρίας, που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων που λαμβάνει η χώρα μας. Τα κονδύλια αυτά δεν είναι κάποιος «μποναμάς» που δωρίζει η Κοινότητα ή η κυβέρνηση. Είναι χρήματα που προέρχονται από τη βαριά φορολογία των λαϊκών στρωμάτων και μόνον ένα τμήμα τους επιστρέφει σ' αυτά. Για παράδειγμα, τα κονδύλια που περιλαμβάνονται στο πολυδιαφημισμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας «Ανάπτυξη - Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου», η κυβέρνηση και, φυσικά, ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς, είχαν φροντίσει να τα κρατήσουν στην «καβάτζα» για χρόνια και αρχίζουν να εκταμιεύουν το μεγαλύτερο τμήμα τους, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει γράψει ο «Ρ», πού πραγματικά πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Το μισό και πλέον ποσό, του συγκεκριμένου προγράμματος για παράδειγμα, καταλήγει σε βιομηχάνους, μεταποιητές και εμπόρους γεωργικών προϊόντων και σε μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες, αφήνοντας εκ των πραγμάτων έξω τους υπερχρεωμένους φτωχομεσαίους αγρότες, αφού «δεν καταδεικνύεται η βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους». Οσο, δε, για τις διαδικασίες ένταξης, αυτές είναι γνωστό ότι ξεκινούν από τον εκάστοτε τοπικό κομματάρχη του ΠΑΣΟΚ, περνούν από το γραφείο του βουλευτή του ...Κινήματος και από κει καταλήγουν για έγκριση στο υπουργείο Γεωργίας.

Φυσικά και δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε και από τον συγκεκριμένο υπουργό της. Αλλά να ανακοινώνει χτες ότι θα δοθούν τους επόμενους μήνες 61,3 εκατ. ευρώ, χρήματα που έπρεπε να είχαν δοθεί πριν από χρόνια, σε άλλους αποδέκτες και με διαφορετικές διαδικασίες, είναι μια πράξη που ο υπάρχων δημοσιογραφικός λόγος δεν επιτρέπει να χαρακτηριστεί όπως του αρμόζει. Αλλωστε, αυτό είναι κάτι που θα το κάνουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες από Σεπτέμβρη και μετά, έτσι όπως αξίζει σ' αυτήν την κυβέρνηση και στον υπουργό της.


Φ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ