Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ποικίλες εκδηλώσεις

Σ. Μάλαμας
Σ. Μάλαμας
Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδώσεις «Ηράκλειο καλοκαίρι 2003», που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης. Ο Αύγουστος ξεκινά με ένα «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο» από τη Μυρσίνη Καραμιχάλη - Κατσιναβάκη (1/8). Ακολουθεί (4/8) το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη. Στις 5/8 φιλοξενείται συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου με τίτλο «Τα τραγούδια μου» και στις 6/8 το ρώσικο φολκλορικό χορευτικό συγκρότημα, «Κοζάκοι της Ρωσίας». Στις 7/8, ένα «Μουσικό σεργιάνι» θα μας προσφέρουν οι: Μιχάλης Τζουγανάκης, Γιώργος Χυντηράκης, ενώ στις 8/8 φιλοξενείται ρεσιτάλ κιθάρας του Αλέξη Φρουδαράκη. Ακολουθούν (9/8) συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και η θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το θέατρο των «Vivi» (10/8). Στις 11/8 συναυλία του Νότη Μαυρουδή με τίτλο «Στην ηχώ του έρωτα», ενώ στις 12/8 η Θεατρική Διαδρομή θα παρουσιάσει τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε απόδοση - σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

Στις 13/8 η Αλκηστη Πρωτοψάλτη θα παρουσιάσει αγαπημένα μας τραγούδια, ενώ στις 18 Αυγούστου φιλοξενείται το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή. Στις 19 και 20/8 η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «Κιβωτός» παρουσιάζει το παραμύθι «Ερχεσαι μαζί μου;.. Το παραμύθι με τα παραμύθια» με κείμενο - σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Στις 21/8 θα δώσει συναυλία ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών. Στις 22/8 φιλοξενείται «Αφιέρωμα στη Μικρασία» από τους Συλλόγους και τις παραδοσιακές Χορωδίες του δήμου. Ακολουθεί (23/8) ο «Νέος Ερωτόκριτος» του Νίκου Μαμαγκάκη και στις 24/8 συναυλία του Μανώλη Λιδάκη και της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Στις 25 και 26/8 το Θέατρο Στοά και το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης παρουσιάζει τη «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.

Αλ. Πρωτοψάλτη
Αλ. Πρωτοψάλτη
Στις 27/8 φιλοξενείται το Χοροθέατρο «Ροές» της Σοφίας Σπυράτου με την παράσταση «Ρέει το γάλα, ρέει το μέλι, ρέει κρασί» και στις 28/8 συναυλία της μεικτής χορωδίας και μαντολινάτας Αγίου Δημητρίου. Ακολουθεί (29/8) συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και στις 30/8 αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα. Στις 30/8 το Σκηνικό Θέατρο Μαριονέτας «Eclats d' etals παρουσιάζει το έργο «Το μαύρο που μας ξέρει» και στις 31/8 το θέατρο Κούκλας «Πράσσειν άλογα» την «Πριγκίπισσα με την πράσινη ουρά».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο με το Εθνικό Θέατρο («Ιων» του Ευριπίδη, 1/9), συναυλία με την Ορχήστρα Εγχόρδων του δήμου και σολίστ την Εύα Φάμπα (2/9), συναυλία με τον Ψαραντώνη (10/9), συναυλία με το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών, «Μέλος Μπρας» (14/9) κ.ά.


Μ. Λιδάκης
Μ. Λιδάκης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ