Τετάρτη 30 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρεις πυρκαγιές χτες

Eurokinissi

Τρεις ήταν οι πυρκαγιές της χτεσινής μέρας, με σημαντικότερη αυτή που ξέσπασε τις πρωινές ώρες στην Αρχαία Επίδαυρο κατακαίγοντας - μέσα σε δύο ώρες - δεκάδες στρέμματα δάσους. Εως αργά το απόγευμα, χτες, δεν υπήρξε απ' την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτίμηση της καταστροφής. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι η συγκεκριμένη φωτιά, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του δάσους, στην περιοχή Ακρως της Επιδαύρου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 12 οχήματα, 36 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις έκαναν έως και τις 12 το μεσημέρι - όταν και τέθηκε η πυρκαγιά υπό έλεγχο - πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το άλλο μέτωπο αναπτύχθηκε λίγο μακρύτερα, στην περιοχή Βαλτέτσι στην Αρκαδία. Η φωτιά εκεί ξέσπασε στις 2 μ.μ. σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, χωρίς ευτυχώς να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στην κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς πήραν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, στις 4 το απόγευμα πυρκαγιά ξέσπασε σε πευκοδάσος στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Αργά το απόγευμα κι αυτή η φωτιά μπόρεσε να τεθεί υπό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ