Τετάρτη 30 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Νέα πρόστιμα από το ΕΣΡ

Πρόστιμα 130.000 ευρώ «μοίρασε» στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, STAR και MEGA το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ επέβαλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ πρόστιμο 80.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, γιατί μέσα από την εκπομπή «Πρωινός καφές» διαφήμισαν συγκεκριμένη εταιρία μαγιό. Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο STAR, για μετάδοση ειδήσεων και σχολίων χωρίς να κάνει σαφή διαχωρισμό αλλά και για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Το συγκεκριμένο κανάλι στο δελτίο ειδήσεων έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ για πατέρα που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά τις δύο κόρες του, παραβιάζοντας το άρθρο περί τεκμηρίου αθωότητας.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στο MEGA για υποβάθμιση εκπομπής και έλλειψη σήματος. Το πρόστιμο αφορά την πρωινή εκπομπή «Σαν στο σπίτι σας», όπου καλεσμένη ηθοποιός μιλούσε χυδαία. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης, η συγκεκριμένη εκπομπή, αφού οι καλεσμένοι και οι παρουσιαστές μιλούσαν χυδαία, έπρεπε να φέρει σήμα ακατάλληλο για ανήλικους.

Οσον αφορά το θέμα της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε ότι το Συμβούλιο θα παραλάβει τις αιτήσεις στο νέο κτίριο, όπου αναμένεται να μετακομίσει μέσα στον Αύγουστο. Να σημειωθεί ότι έχουν υπογραφεί και σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα δύο Προεδρικά Διατάγματα για τους όρους της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής αδειοδότησης.

Παράλληλα, το ΕΣΡ έκανε δεκτές τις αιτήσεις έκδοσης βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών «Μουσικό Κανάλι 105» Ν. Ηρακλείου, «Studio 20» Ν. Αχαΐας, «Super FM 92,6» N. Πιερίας, «Ράδιο Ερως FM» Ν. Σερρών, «Sfera» Ν. Αχαΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ