Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πρωί της 26ης Μαρτίου 1999, που η αγαπημένη και αξέχαστη σύντροφός μου ΑΘΗΝΑ Λεκάκη -ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, παιδίατρος, έχασε πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι τη μάχη για τη ζωή.

Εφυγε για πάντα από κοντά μας μία αξιόλογη δημιουργική και εργατική γυναίκα, παιδίατρος. Εξάσκησε την παιδιατρική με ολοκληρωμένη επιστημονική επάρκεια και πείρα ως κοινωνική λειτουργός. Γι' αυτό εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε από όλους που τη γνώρισαν.

Στη μνήμη της συζύγου μου Αθηνάς και του πεθερού μου ΜΙΝΟΥ, της πεθεράς μου ΚΥΡΙΑΚΗΣ , της κουνιάδας μου ΕΛΕΝΗΣ, των σύγαμπρών μου ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΛΑΖΑΚΗ αστυνομικού, του ΣΩΚΡΑΤΗ ΡΟΖΑΚΕΑ ιατρού, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΟΤΣΑΚΗ εκπαιδευτικού αντιστασιακού προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Καλλιθέας, 150.000 δρχ.στο ΚΚΕ για τις εκλογές, 25.000 δρχ. για την ΚΝΕ και 25.000 δρχ. για το «Ριζοσπάστη».

Παύλος Μιχαηλίδης

* * *

Στη μνήμη των παρακάτω στελεχών, μελών και οπαδών του ΚΚΕ, προσφέρω στη Νομ. Επιτροπή Λάρισας, για τον εκλογικό αγώνα 300.000 δρχ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ι. ΓΕΡΟΖΗΣΗ, αγρότη από τους Γόννους (Δερελί) Λάρισας, μέλους του ΚΚΕ από προπολεμικά. Ελαβε μέρος στην Αντίσταση από τις γραμμές του Κόμματος και της Εθνικής Αλληλεγγύης. Μετά την Απελευθέρωση, το Κόμμα τον έστειλε στα Φάρσαλα, στην εκεί Κομματική Οργάνωση. Πιάστηκε από τους τρομοκράτες του Σούρλα και βασανίστηκε. Οταν συνήλθε, με εντολή του Κόμματος, πέρασε στα πρώτα τμήματα του ΔΣΕ Ολύμπου. Το Νοέμβρη του 1946, πιάστηκε, μαζί με το γιατρό Γιάννη Βλαχοστέργιο, μέσα σε χιονοθύελλα από τμήμα Εθνοφυλάκων και Χωροφυλάκων, στο χωριό Πολιάνα Ολύμπου. Βασανίστηκαν άγρια στην Καρυά Ολύμπου, μεταφέρθηκαν στην Ελασσόνα στα κρατητήρια της Χωροφυλακής. Την Πρωτοχρονιά του 1947, ΜΑΥδες και άλλα παρακρατικά στοιχεία, με τη συνεργασία της Χωροφυλακής, τους πήραν και τους δολοφόνησαν την ίδια μέρα, έξω από την Ελασσόνα.

ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΥ, γιατρού από τη Ραψάνη. Στέλεχος του ΚΚΕ και του ΔΣΕ πιάστηκε μαζί με τον Κυρ. Γεροζήση και δολοφονήθηκε την 1η Γενάρη 1947 έξω από την Ελασσόνα.

ΘΩΜΑ Ι. ΓΕΡΟΖΗΣΗ, αγρότη από τους Γόννους. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από προπολεμικά. Ελαβε μέρος στην Αντίσταση και για τη δράση του αυτή πιάστηκε από τους Ιταλούς και έμεινε έγκλειστος για πάνω από ένα χρόνο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λάρισα. Αφέθηκε ελεύθερος με την κατάρρευση της Ιταλίας το 1943. Ο Θωμάς Γεροζήσης ήταν ευκατάστατος και αγαπητός στους συγχωριανούς του, γι' αυτό τον εξέλεξαν πρόεδρο του Λαϊκού Δικαστηρίου. Το 1948, το καλοκαίρι, παρακρατικοί τρομοκράτες του χωριού, με τη συμμετοχή των στρατιωτικών αρχών, τον πήραν νύχτα για «ανάκριση» και τον έσφαξαν έξω από το σπίτι του.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ι. ΓΕΡΟΖΗΣΗ, από τους Γόννους. Ηταν μόνιμος αξιωματικός του στρατού, αξιωματικός του ΕΛΑΣ, μέλος του ΕΑΜ. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως διοικητής διαφόρων τμημάτων του ΕΛΑΣ. Μετά την Απελευθέρωση τοποθετήθηκε στο Β` Πίνακα και αποστρατεύτηκε για τη δράση του στην Αντίσταση. Ως το τέλος της ζωής του, ήταν οπαδός του ΚΚΕ. Πέθανε το 1973.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Ι. ΓΕΡΟΖΗΣΗ, επίσης από τους Γόννους, μόνιμου αξιωματικού του στρατού, αξιωματικού του ΕΛΑΣ, μέλους του ΕΑΜ. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως διοικητής διαφόρων τμημάτων του ΕΛΑΣ. Με την Απελευθέρωση, τοποθετήθηκε στο Β` Πίνακα και αποστρατεύτηκε για τη δράση του στην Εθνική Αντίσταση. Ως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε οπαδός του ΚΚΕ. Πέθανε το 1980.

ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (Κούλας) ΓΕΡΟΖΗΣΗ, το γένος Κανταρτζή, χήρας του Κυριάκου. Γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές της Εθνικής Αλληλεγγύης. Μέλος του ΚΚΕ, στέλεχος της ΕΔΑ, υπέστη πολλές διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες ως το 1974.

Πέθανε το 1991, ως σύζυγος του Αλ. Χονδρονάσιου, σε δεύτερο γάμο.

Τριαντάφυλλος Γεροζήσης

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943, γεννήθηκε το 1919 στο χωριό Περιστέρα Βοΐου. Εφηβος εντάχθηκε στο εργατικό κίνημα, πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - '41, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο διοικητής τάγματος, με το βαθμό του ταγματάρχη. Τιμήθηκε με το Μετάλλιο Ανδρείας του ΔΣΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το φθινόπωρο του 1949, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών της Φεργκάνας, ήταν πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης των πολιτικών προσφύγων και έπειτα από 7 χρόνια, δούλευε σε βιομηχανικές και οικοδομικές επιχειρήσεις, ως εργοδηγός. Για τη συνειδητή δουλιά του, τιμήθηκε με το Μετάλλιο Λένιν. Με τον ακέραιο χαρακτήρα του, κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων και συντρόφων του.

Επαναπατρίστηκε το Δεκέμβρη του 1979 και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε συνεπής αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο και τις εκλογές και 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Γυρίζει η μνήμη μου πίσω στις 26 Μάρτη 1944. Γερμανοί και ταγματασφαλίτες, μέσα σε μεγάλη χιονοθύελλα και από μονοπάτια, αιματοκύλησαν το χωριό μας Σπηλιά Λάρισας. Δε θα ξεχάσω ποτέ το θέαμα που αντίκρισα. Μόλις βγήκε από το σπίτι της η Φωτεινή Γ. Τζιέρα με τη μικρή Βαγγελίτσα στην αγκαλιά της, μόλις 2 χρονών, δέχτηκε ολόκληρη ριπή αυτόματου. Το θείο μου Ιωάννη Χαδούλη, που τους γνώριζε και τους φώναζε με τα ονόματά τους, του τίναξαν τα μυαλά στον αέρα.

Στη μνήμη των γονιών μου, της γυναίκας μου ΕΛΕΝΗΣ, των συγχωριανών μου, προσφέρω 100 δολάρια για τις εκλογές, για να βγει το κόμμα μας πιο δυνατό.

Κ.Δημητριάδης, Τορόντο Καναδά

* * *

Φωτ. 2

Ο πατέρας μου ΜΗΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, ήταν από τους πρώτους αγωνιστές του ΕΛΑΣ, που μπήκαν στη Λάρισα όταν την απελευθέρωσε ο ΕΛΑΣ. Στον Εμφύλιο έχασε το ένα πόδι του και με το τέλος του Εμφύλιου έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και τη Βουλγαρία. Πέθανε στις 3 Δεκέμβρη 1990.

Η μητέρα μου ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ, αγωνίστρια και αυτή της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ, τραυματίστηκε στον Εμφύλιο και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Πέθανε στις 2 Φλεβάρη 2000.

Και οι δύο έμειναν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το θάνατό τους.

Στη μνήμη των γονιών μου, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις εκλογές και 10.000 δρχ. στην εφημερίδα τους, το «Ριζοσπάστη».

Αντώνης Γεωργούλας

* * *

Φωτ.

Ο πατέρας μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ, που πέθανε στις 29 Ιούλη 1999 και η μητέρα μου ΦΑΝΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ, που πέθανε στις 15 Γενάρη 1986, υπήρξαν πιστοί αγωνιστές για τα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το θάνατό τους. Αγωνίστηκαν για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα και 10.000 δρχ. στον καθημερινό τους σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

Κωνσταντίνος Αγραφιώτης

* * *

Φωτ.

Στις 26 Μάρτη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μαρίκα προσφέρει 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εγνατίας Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΟΛΥΒΑ και των αδελφών μου, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αλσούπολης, για τις εκλογές.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από τη Μουσθένη Καβάλας.

Στη μνήμη του, η κόρη του προσφέρει 20.000 δρχ. στη ΝΕ Καβάλας.

* * *

Φωτ.

Πέθανε ξαφνικά στην πολιτική προσφυγιά, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, δάσκαλος. Γεννήθηκε το 1915 στο Βοτάνι Καστοριάς. Για την αντιστασιακή δράση του, διώχτηκε. Ηταν γραμματέας Αυτοδιοίκησης Καστοριάς, διευθυντής φροντιστηρίου δασκάλων το 1948. Βοήθησε αποφασιστικά στην προώθηση των παιδιών στις ανατολικές χώρες στη διάρκεια του Εμφύλιου και ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Βοήθειας στο Παιδί (ΕΒΟΠ) στην Τσεχοσλοβακία. Δούλεψε ιδιαίτερα στα Ελληνόπουλα που ζούσαν εκεί. Γνώρισε τη ζωή τους από κοντά και τα τελευταία χρόνια κατέγραψε όλη την περιπέτεια των παιδιών σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια, τον ξενιτεμό τους, τη ζωή τους και την εξέλιξή τους, από τα οποία τα περισσότερα είναι σήμερα επιστήμονες και ειδικευμένοι τεχνίτες.

Στην Πράγα εργάστηκε στην ελληνική εκπομπή του Ραδιοσταθμού, ως δάσκαλος της νεοελληνικής γλώσσας στη Σχολή Ξένων Γλωσσών Πράγας, ασχολήθηκε με μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων από την ελληνική στην τσέχικη γλώσσα και τσέχικων στην ελληνική, ενώ παράλληλα ήταν πρόεδρος του Συλλόγου των Πολ. Προσφύγων.

Το Μάη του 1998 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του για τα παιδιά του Εμφυλίου, με τίτλο «Παιδιά της θύελλας» και το Δεκέμβρη του 1999 το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Νόστιμο Ημαρ». Πριν από τρεις μήνες, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία τα βιβλία του να επανεκδοθούν στην πατρίδα.

Διακρινόταν για το ήθος, την αγωνιστικότητά του και την ανθρωπιά του. Στάθηκε παράδειγμα για όλους και κυρίως για τα ξενιτεμένα Ελληνόπουλα, που τον θεωρούσαν όχι μόνο δάσκαλο, αλλά και πατέρα τους.

Στη μνήμη του Λυσίμαχου Παπαδόπουλου, οι Γρηγόρης Φώτου, Νίκος Μπουτσιάδης και Απόστολος Δούκας πρόσφεραν 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη.

* * *

Φωτ.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Ζ. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Μηλίτσα Καστοριάς. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως αξιωματικός της Σχολής Αξιωματικών του ΓΑ του ΕΛΑΣ. Το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Ως πολιτικός επίτροπος λόχου, πήρε μέρος σε πολλές μάχες το 1947, το 1948 στις μάχες του Γράμμου και το 1949 στις μάχες του Βίτσι και του Γράμμου με την 103 Ταξιαρχία.

Από τα τέλη του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, φοίτησε στη Σχολή Φεργκάνας και δούλεψε σε εργοστάσιο κατασκευής αεροπλάνων. Ζούσε στην 3η Πολιτεία, παντρεύτηκε την Θεανώ Κοπαρανίδη και απέκτησε δύο παιδιά.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1977. Ζούσαν στη Μηλίτσα. Πέθανε στις 30 Νοέμβρη 1999.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Θεανώ και τα παιδιά του προσφέρουν στην ΚΟ Καστοριάς 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΠΑΝΙΔΗ, η σύζυγός του Μαρίκα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των συναγωνιστών μου και μελών του Κεντρικού Συμβουλίου του ΕΑΜ Σερίφου στην Κατοχή, του οποίου ήμουν ιδρυτής: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΓΟΥΛΑ (Μπαρώνου),ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΒΙΤΙΚΟΥ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΡΟΝΤΑΡΗ (Σκαρογιάννη), προσφέρω στην ΚΟ Σερίφου 30.000 δρχ. για τις εκλογές της 9ης Απρίλη.

Ζέπος Βασιλειάδης - Γιαννίκος

* * *

Φωτ.

Στις 24 Φλεβάρη 2000 έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγωνιστής ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ από τη Χωριστή Δράμας. Ηταν αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής του.

Στις 26 Μάρτη γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

Οι νύφες του Ευρώπη και Μάχη Σαπουντζή

Τα ανίψια του Κώστας, Αφροδίτη, Μαρία, Βασίλης

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Λάβδα Γρεβενών από γονείς αγρότες. ΕΑΜίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου ανέπτυξε σημαντική δράση στο Σύλλογο των Πολ. Προσφύγων.

Πέθανε στις 31 Μάρτη 1970 με ανεκπλήρωτη την επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα.

Στη μνήμη του, με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του Γιώργος και Νίκος προσφέρουν 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χαριλάου.

* * *

Ο αξέχαστος και αείμνηστος ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ γεννήθηκε στο χωριό Ευπάλιο Δωρίδας. Ηταν αρχηγός του Αρχηγείου Φθιωτιδοφωκίδας. Είχα την τύχη να είμαι συμπατριώτισσά του, αλλά θεωρώ μεγάλη μου τιμή, που υπήρξε αρχηγός μου όταν ήμουν στο ΔΣΕ. Ο Νίκος Τριανταφύλλου ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Αυτή η λέξη περικλείει πάρα πολλά για μένα, όπως σεβασμό, αγάπη, πατριωτισμό, παλικαριά, φιλία και κατανόηση. Τον νιώθαμε σαν δικό μας άνθρωπο, σαν πατέρα μας.

Ο πρόωρος χαμός του, το Γενάρη του 1948, άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στο δύσκολο και άνισο αγώνα μας.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, 40.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα.

Κατίνα Μανιτάρα

* * *

Φωτ.

Στις 3 Απρίλη κλείνει ένας χρόνος από τότε που η ΑΡΕΤΗ Τζιότζιου - ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ έφυγε από κοντά μας. Γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Στις αρχές του 1949, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Εζησε 29 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και επαναπατρίστηκε το 1978. Με την επιστροφή της στην πατρίδα ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου.

Ο σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Στις 20 Μάρτη, έκλεισαν 20 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΣΣΑ , μέλους του ΚΚΕ. Αφησε την τελευταία πνοή του πολιτικός πρόσφυγας στο Ζγκόρζελετς της Πολωνίας. Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας, της ελευθερίας και του σοσιαλισμού από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Φωτεινή, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 5.000 δρχ.

* **

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΚΟΥΡΟΥΓΟΥ, ο οποίος εκτελέστηκε στις 3 Απρίλη 1948 στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΑΒΕΛΑ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΑΪΛΙΑΝΗ, προσφέρω 30.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Κουρουγός, αντιστασιακός

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της αγαπημένης φίλης μου και γειτόνισσας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - Ντόρκου από το Γοργογύρι Τρικάλων, προσφέρω στη μνήμη της 100 μάρκα για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Δήμητρα Παπαποστόλου

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, ο αδελφός του Αποστόλης Πεσματζόγλου πρόσφερε 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ