Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Η αλλαγή του «Ρίζου»

Νίκος Νταμπίκης, Λάρισα.Είμαι καθημερινός αναγνώστης σου. Σε αγοράζω ανελλιπώς από τον καιρό του επαναπατρισμού μου το 1975.

Σε διαβάζω συστηματικά και μελετώ την ύλη σου προσεκτικά, με πολύ ενδιαφέρον. Στο παρελθόν είχα κάποιες αντιρρήσεις ως προς την ύλη σου και ορισμένα άρθρα, γι' αυτό και πάντα έκανα τις παρατηρήσεις μου γραπτές.

Από την Κυριακή όμως - 5 Μάρτη - ο «Ριζοσπάστης» άλλαξε ριζικά όψη. Με νέα μορφή έκδοσης, με καλομελετημένη ύλη, με χρονολογικές ημερομηνίες και γεγονότα που κινούν την προσοχή και το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Εξαλείφτηκαν εκείνα τα μακροσκελή καθημερινά οικονομικά άρθρα που κούραζαν το μη εξειδικευμένο αναγνώστη. Πολύ καλή και ενδιαφέρουσα η δεύτερη σελίδα και όχι μόνο. Ολόκληρος ο «Ρ» πλαισιώνεται με πολυπληθή καλογραμμένα μικρόστηλα άρθρα, που ο αναγνώστης δεν κουράζεται να τα διαβάζει. Αυτό πιστεύω, έχει μεγάλη σημασία και θα βοηθήσει πολύ στην αύξηση παραπέρα της κυκλοφορίας σου.

Θά 'θελα τέλος, να προτείνω για τη σελίδα της Επικοινωνίας, να προστεθεί και μια σελίδα καθημερινή. Διαβάζεται ευχάριστα επειδή στη σελίδα αυτή, εκφράζεται η γνώμη του κοινού με το αλάνθαστο λαϊκό κριτήριο και είναι αναμφίβολα το παράθυρο προς τα έξω.

Συγχαίρω λοιπόν, από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συντελεστές της αλλαγής σου αγαπητέ «Ρίζο» προς το καλύτερο και δηλώνω παντοτινή πίστη στο ηρωικό ΚΚΕ.

Να τους «μαυρίσει» ο λαός

Ηλίας Ευαγγέλου, Πεύκη Αττικής. Τα γκάλοπ μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ποιος θα ανέβει στην εξουσία, θα κρατήσουν μέχρι τις παραμονές των εκλογών. Το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ απέδειξε με τις πράξεις του, πως είναι ο καλύτερος υπάλληλος -διαχειριστής των μονοπωλίων. Προχώρησε πιο γρήγορα, σε ό,τι δεν μπόρεσε η ΝΔ να πραγματοποιήσει, όπως να μιλά για κατάργηση στο μέλλον κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, ήτοι 8ωρο, πενθήμερη εργασία κλπ. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε την αντιλαϊκή πολιτική του, δημιουργώντας την ανεργία, με το κλείσιμο των εργοστασίων και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων και Δημόσιων Οργανισμών στον ιδιωτικό τομέα. Και δε φτάνουν όλα αυτά, διατυμπανίζουν χωρίς ντροπή πως είναι «σοσιαλιστές», «αριστεροί» και «αντιστασιακοί»! Ξετρύπωσαν φωτογραφίες αγωνιστών, όπως του Αρη Βελουχιώτη και τους κρέμασαν στα γραφεία τους για να κάνουν τους επαναστάτες.

Από κοντά τους, τρέχουν και οι.. ΣΥΝασπισμένοι, με τις διάφορες «Δαμανάκηδες» και τους διάφορους που κατέβηκαν υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ. Και ο αρχηγός του ΔΗΚΚΙ Τσοβόλας, θέλει λέει το παλιό ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα, λες και δεν είναι αυτό το ίδιο, που στήριξε και στηρίζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στη Σερβία.

Αυτοί λοιπόν, οι δυο μονομάχοι, μέχρι τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές θα προσπαθήσουν να αποδείξουν στο λαό, ότι πολύ νοιάζονται γι' αυτόν. Ομως ο λαός δεν πρέπει πια να τους πάρει στα σοβαρά, αλλά να τους γυρίσει την πλάτη και να τους «μαυρίσει» στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ