Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ο Ριζοσπάστης» ανήκει σε μας

Αγανακτισμένη, ζητώ το λόγο από τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, να μας πει, με ποιο δικαίωμα τα βάζει με το «Ριζοσπάστη». Δεν ξέρει ότι ο «Ριζοσπάστης» είναι παρτιζάνος;

Κύριε Γιαννόπουλε, για το «Ρ» δώσαμε αίμα. Πεινάσαμε, περάσαμε στρατοδικεία, φυλακές και όλα τα δεινά. Τον κρύβαμε στον κόρφο μας, πάνω στην καρδιά μας. Χέρι- χέρι πήγαινε σε κάθε γωνιά, σε κάθε σπίτι, με κίνδυνο της ζωής μας. Ο «Ριζοσπάστης» πήγαινε στον εργαζόμενο, στον αδικημένο, για να φωτίσει το κόσμο. Ας μας πει ο κάθε αριβίστας που καπηλεύεται κάθε λαμπρή σελίδα της ιστορίας αυτού του τόπου, ποια άλλη εφημερίδα στάθηκε στο πλευρό του λαού μας και δικαίωσε και δικαιώνει τους αγώνες και τα οράματά του; Ο «Ρ», τότε και τώρα, είναι το παράθυρο στο κόσμο. Να μαζέψουνε τα χέρια τους, όποιοι τα απλώνουν με δόλο ενάντια στην εφημερίδα μας, γιατί, αλλιώς, θα έχουν να κάνουν με μας. Και ποιοι είμαστε εμείς; Να συστηθούμε: Είμαστε ο λαός! Ο λαός, που έφτανε στο σημείο, ακόμη και να μασήσει την εφημερίδα του, για να μην πέσει στα χέρια τους.

Ο «Ριζοσπάστης» είναι ο σύντροφος της ζωής και του θανάτου μας. Τον αποθέτουμε σαν φόρο τιμής σε κάθε σύντροφό μας που φεύγει από τη ζωή. Γι' αυτό, λοιπόν, κάτω τα χέρια σας από το «Ριζοσπάστη». Τώρα, θα μου πείτε πως το δικαίωμα αυτό, το παίρνετε από τις ψήφους. Γι' αυτό, τούτες οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για να καταλάβει ο κόσμος, έστω και τώρα, τι πρέπει να ψηφίσει.


ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ