Πέμπτη 7 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Ο άνθρωπος φάντασμα

Ο Φόρεστ Γουίτακερ πρωταγωνιστεί στην ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Ghost dog: Ο τρόπος των Σαμουράι»
Ο Φόρεστ Γουίτακερ πρωταγωνιστεί στην ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Ghost dog: Ο τρόπος των Σαμουράι»
Μια ακόμα ατμοσφαιρική ταινία, που ασχολείται με τη ζωή παράξενων και αλλιώτικων ανθρώπων, με την υπογραφή ενός μοναδικού σκηνοθέτη, του Τζιμ Τζάρμους, ξεχωρίζει σήμερα το βράδυ. «Ghost Dog: Ο τρόπος των σαμουράι», σε σκηνοθεσία Τζιμ Τζάρμους. Με φόντο μια ανώνυμη σύγχρονη αμερικάνικη πόλη, ένας μυστηριώδης μοναχικός άνδρας ζει σε μια καλύβα, στην ταράτσα ενός εγκαταλειμμένου κτιρίου. Ακολουθεί κατά γράμμα τον αυστηρό κώδικα ενός αρχαίου κειμένου των Σαμουράι. Μοναχικός, επιβλητικός και μυστηριώδης, ο Ghost Dog είναι ένας ιδιόμορφος επαγγελματίας δολοφόνος, ικανός να χάνεται μέσα στη νύχτα, αλλά και να δρα ανενόχλητος μέσα στην πόλη. Οταν η ιταλική Μαφία, που του αναθέτει δουλιές περιστασιακά, μπλέκει επικίνδυνα στα πόδια του, ο Ghost Dog αντιδρά σύμφωνα με τον τρόπο των σαμουράι. Και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τη βία... Ο Τζιμ Τζάρμους σκηνοθετεί ως υπόβαθρο ή και σε αντιστοιχία με τους πρωταγωνιστές του, ιστορίες που εκτυλίσσονται σε ανώνυμες μεγαλουπόλεις, στις οποίες αναμειγνύονται διάφορες κουλτούρες και εθνικότητες. Η ταινία προτάθηκε για το βραβείο του «Χρυσού Φοίνικα» στο φεστιβάλ των Καννών. Πρωταγωνιστούν: Φόρεστ Γουαϊτάκερ, Τζον Τόρμεϊ, Κλιφ Γκόρμαν, Φρανκ Μινούτσι, Ρίτσαρντ Πόρτναου, Τρίσια Βέσι. (ALPHA, 24.00)

«Μπριτάνικ: ο στόχος του εκβιαστή», σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λέστερ. Ενας μανιακός απειλεί να τινάξει στον αέρα με επτά βόμβες το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Μπριτάνικ» που βρίσκεται στην ανοιχτή θάλασσα με 1.200 επιβάτες. Η ναυτιλιακή εταιρία στέλνει έμπειρους πυροτεχνουργούς που εντοπίζουν τις βόμβες. Ο μηχανισμός τους όμως είναι τόσο πολύπλοκος που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καταφέρουν να τις απενεργοποιήσουν. Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Χάρις, Ντέιβιντ Χέμινγκς, Αντονι Χόπκινς, Ομάρ Σαρίφ, Ιαν Χολμ, Σίρλεϊ Νάιτ, Κίριλ Κιούζακ. (ΕΤ 1, 21.00)

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας», σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καψάσκη. Ο Βαγγέλης σοφίζεται διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να αποκαταστήσει τη μεγαλύτερη και άσχημη αδελφή του Ευτυχία. Κανένας όμως από τους υποψήφιους δε δέχεται να την παντρευτεί. Ο Μένιος έρχεται να τη συναντήσει, αλλά το «ταμπεραμέντο» της Ευτυχίας, δεν καταφέρνει να υπερισχύσει της ασχήμιας της. Μια μέρα ο Μένιος μαθαίνει τυχαία ότι η Ευτυχία είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας και αποφασίζει να πει το πολυπόθητο ναι. Τυχαία όμως γνωρίζεται και με την ανιψιά του Βαγγέλη και της Ευτυχίας και τα πράγματα μπερδεύονται... Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Ελσα Ρίζου, κ.ά. (ΕΤ 1, 16.00)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφιέρωμα Κιμ Κι-Ντουκ και «Ghost Dog» (2024-06-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-05 00:00:00.0)
Βραδιά για Φορντ και Τζάρμους (2007-12-28 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ (2007-03-27 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ (2007-03-23 00:00:00.0)
Ο δρόμος του θανάτου (2002-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ