Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Τηλεόραση
Αγωνία στην Τσαϊνατάουν

Ο Τζακ Νίκολσον και η Φέι Νταναγουέι πρωταγωνιστούν στην «Τσαϊνατάουν» του Ρομάν Πολάνσκι
Ο Τζακ Νίκολσον και η Φέι Νταναγουέι πρωταγωνιστούν στην «Τσαϊνατάουν» του Ρομάν Πολάνσκι
Ενα εκπληκτικό φιλμ νουάρ που απηχεί τα μυθιστορήματα των Ρέιμοντ Τσάντλερ και Ντάσιελ Χάμετ, είναι η ταινία «Τσαϊνατάουν». Η σκηνοθεσία ανήκει στον ιδιοφυή Ρομάν Πολάνσκι, ενώ το σενάριο που βραβεύτηκε με Οσκαρ στην απονομή του 1975, έγραψε ο Ρόμπερτ Τάουνι. Πρωταγωνιστεί ο μοναδικός Τζακ Νίκολσον στο ρόλο ενός κυνικού ιδιωτικού ντετέκτιβ. Μαζί του η γοητευτική Φέι Νταναγουέι.

Στη δεκαετία του '30 ο Τζέι Τζέι Γκίτις, ένας ιδιόρρυθμος ιδιωτικός ντετέκτιβ, αναλαμβάνει μια υπόθεση για λογαριασμό του πάμπλουτου Νόα Κρος. Καθήκον του θα είναι να παρακολουθεί το σύζυγο της κόρης του Εβελιν, Χόλις Μάρλεϊ, ο οποίος είναι διευθυντής της Εταιρείας Υδάτων του Λος Αντζελες. Πολύ γρήγορα ο Γκίτις, ο οποίος ασχολείται πλέον μόνο με ζητήματα διαζυγίων, γνωρίζει την όμορφη και αινιγματική Εβελιν και αποκτά σχέσεις μαζί της. Οταν ο Χόλις δολοφονείται, ο ντετέκτιβ συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μπλεγμένος σ' ένα μυστήριο με πολλές και επικίνδυνες πλευρές. Πρωταγωνιστούν: Τζακ Νίκολσον, Φέι Νταναγουέι, Τζον Χιούστον, Ντάιαν Λαντ, Τζον Χίλερμαν, Ρομάν Πολάνσκι. (ΑΝΤΕΝΝΑ, 00.30)

«H περίσταση», σε σκηνοθεσία Ερμάνο Ολμι. Τα μέλη μιας οικογένειας βρίσκονται αναμεμειγμένα σ' ένα γεγονός. Ο καθένας απ' αυτούς είναι πνιγμένος μέσα στα προσωπικά του προβλήματα και ξαφνικά όλοι γίνονται μάρτυρες κάποιου πρωτόγνωρου γι' αυτούς γεγονότος. Ενας μεσόκοπος άντρας αισθάνεται ότι η ζωή του δεν πάει καλά. Κινδυνεύει να χάσει τη δουλιά του, η σύζυγός του δε βρίσκει πια δέσιμο στην οικογένειά τους, τα παιδιά του έχουν μεγαλώσει τόσο όσο να ζήσουν ανεξάρτητα. Αποφασίζει να κάνει διακοπές μαζί με τη γυναίκα του στη φάρμα τους, ψάχνοντας εκεί ελπίδα και ασφάλεια. Συμβαίνει όμως κάτι απρόοπτο. Η γυναίκα του χτυπάει με το αυτοκίνητό της ένα νεαρό ποδηλάτη για τον οποίο, φροντίζοντάς τον, θα νιώσει σύντομα μια συναισθηματική δέσμευση. Το πανέμορφο αυτό ψυχόδραμα του Ερμάνο Ολμι, ξεχωρίζει για το ρεαλισμό του και τον τρόπο που ο σκηνοθέτης προσεγγίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλληλένδετη σχέση ανθρώπου - φύσης. Πρωταγωνιστούν: Αντα Σαβέλι, Γκαετάνο Πόρο, Ραφαέλα Μπιάνκι, Μάριο Σιρέτσι, Μπάρμπαρα Πετζούτο. (ΕΤ-3, 00.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ