Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλατιά εξόρμηση στους νέους εργαζόμενους

Ενημέρωση και επισκέψεις σε χώρους δουλιάς, πλούσια συζήτηση για την αναγκαιότητα του ταξικού αγώνα, μέσα από τη δράση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, περιλάμβανε η εξόρμηση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ζακύνθου της ΚΝΕ, όπως παρουσιάστηκε προχτές σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αφορμή για τη συνέντευξη η ολοκλήρωση της καμπάνιας - η οποία ξεκίνησε στα πλαίσια του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» - που είχε σκοπό την επαφή με νέους εργαζόμενους και εγγραφή τους στα σωματεία τους.

Με τις αιτήσεις εγγραφής του σωματείου στο χέρι, όλο αυτό το διάστημα, τα μέλη της ΝΟ Ζακύνθου επισκέφθηκαν χώρους δουλιάς, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, όπως Κέρι, Αργάσι, Λαγανά, Αλικές, Τσιλίβι και αλλού. Τα μέλη της Οργάνωσης κατέγραψαν μια σειρά προβλημάτων, χαμηλά μεροκάματα, ανασφάλιστη και ελαστική εργασία, δουλιά κάποιων ωρών σε πολλούς εργοδότες, συνθήκες ενός σύγχρονου Μεσαίωνα. Οπως επισήμανε ο Διονύσης Καλαμάρος, γραμματέας της ΝΟ Ζακύνθου της ΚΝΕ, «συναντούσαμε κυρίως μαθητές γυμνασίου και λυκείου που το εκπαιδευτικό σύστημα τούς είχε πετάξει έξω. Η πλειοψηφία τους κάνει εποχιακές δουλιές ή είναι ημιαπασχολούμενοι. Ποτέ δεν είχαν ακούσει για εργασιακά δικαιώματα και σωματεία. Μας άκουγαν με ανοιχτό το στόμα όταν τους λέγαμε ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη κοινωνία».

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να φτάσει στα αυτιά κάθε νέου ότι από αυτή την εφαρμοζόμενη πολιτική θησαυρίζουν οι λίγοι. Εκείνοι που μας εκμεταλλεύονται, που κερδίζουν από τη φτώχεια μας, την ανεργία, τον πόλεμο, τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Ηδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το όπλο που έχουμε και δεν πρέπει να τους το χαρίσουμε είναι η ψήφος μας. Η νεολαία δεν πρέπει να "τσιμπήσει". Το κυριότερο όμως είναι ότι υπάρχει διέξοδος, που προκύπτει από ένα και μόνο δρόμο: Την αμφισβήτηση και κατάργηση του καπιταλισμού. Την ανατροπή των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, το δρόμο που μας καλεί να βαδίσουμε το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ