Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Τηλεόραση
Ολα για την αγάπη

Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Γούντι Αλεν στην ταινία «Ολοι λένε σ' αγαπώ»
Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Γούντι Αλεν στην ταινία «Ολοι λένε σ' αγαπώ»
Μια όμορφη ταινία με την υπογραφή ενός πολύ μεγάλου σκηνοθέτη, του Γούντι Αλεν, ξεχωρίζει σήμερα το βράδυ. «Ολοι λένε σ' αγαπώ», σε σκηνοθεσία Γούντι Αλεν. Γοητευμένος από την κοσμοπολίτικη αίγλη των μιούζικαλ της δεκαετίας του 1930, ο ταλαντούχος δημιουργός σκηνοθετεί μια ρομαντική κομεντί με τραγούδια από κλασικά μιούζικαλ και έξυπνες ατάκες. Η Ντι Τζέι είναι κόρη της Στέφη και του Τζόε. Οι γονείς της έχουν χωρίσει και η κοπέλα ζει μαζί με τον Μπομπ, δεύτερο άνδρα της μητέρας της και τα ετεροθαλή αδέλφια της, τη Σκάιλερ και τον Σκοτ. Η Σκάιλερ πρόκειται να παντρευτεί έναν ευπαρουσίαστο νέο, τον Χόλντεν. Ομως γνωρίζει τον Τσαρλς, έναν άνδρα τραχύ και άξεστο που είναι μάλιστα και πρώην κατάδικος. Ξετρελαίνεται μαζί του και αποφασίζει να χωρίσει με τον Χόλντεν. Παράλληλα ο Τζόε δεν αντέχει τη μοναξιά του και πηγαίνει με την κόρη του στη Βενετία. Ενώ νομίζει ότι δεν μπορεί ν' αγαπήσει ξανά στη ζωή του, εντούτοις θα ερωτευτεί κεραυνοβόλα μια πανέμορφη Αμερικανίδα, τη Βον. Ο επίλογος της ιστορίας θα γραφτεί στο Παρίσι κάποια παραμονή Πρωτοχρονιάς.... Πρωταγωνιστούν: Γούντι Αλεν, Αλαν Αλντα, Γκόλντι Χόουν, Ντρου Μπάριμορ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τιμ Ροθ, Εντουαρντ Νόρτον και Νατάσα Λιόνε (ALTER, 23.00).

«Το νησί του Δόκτορος Μορό», σε σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ. Ο θρυλικός Μάρλον Μπράντο ενσαρκώνει τον παρανοϊκό επιστήμονα, τον πασίγνωστο δόκτορα Μορό, τον ήρωα του δημοφιλούς κλασικού μυθιστορήματος του Χ.Τζ. Γουέλς, που είχε πρωτοεμφανιστεί στην οθόνη το 1932 από τον Ερικ Κέντον. Ενας υπερφίαλος επιστήμονας έχει καταφύγει σε ένα νησί του Ειρηνικού και επιχειρεί έναν παράλογο και κενόδοξο πειραματισμό: Να δημιουργήσει ένα πλάσμα που να συνδυάζει τις αρετές του ανθρώπου και του ζώου. Τα εφιαλτικά, όμως, ανθρωποειδή που δημιουργεί - τα ζώα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά - πολύ γρήγορα ανακαλύπτουν τη δυνατότητα της εξέγερσης και επιχειρούν να κάνουν πράξη την εντολή «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»... Πρωταγωνιστούν: Μάρλον Μπράντο, Βαλ Κίλμερ, Ντέιβιντ Τιούλις κ.ά. (STAR, 21.00).

«Χαριστική βολή», σε σκηνοθεσία Φιλ Ιωάννου. Ο Τέρι Νούναν, επιστρέφει μετά από χρόνια στην παλιά του γειτονιά, το Χελς Κίτσεν, μία ιρλανδική συνοικία της Νέας Υόρκης, με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας. Ο Φράνκι Φλάνερι αδελφός του παιδικού του φίλου, Τζάκι, προσλαμβάνει τον Τέρι, να μαζεύει «βρόμικο» χρήμα από εκβιασμούς και τοκογλυφίες. Κανείς όμως δεν ξέρει ότι στην πραγματικότητα ο Τέρι είναι αστυνομικός και βρίσκεται σε μυστική αποστολή με σκοπό την εξάρθρωση της ιρλανδικής μαφίας... Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Εντ Χάρις, Γκάρι Ολντμαν, Ρόμπιν Ράιτ, Τζον Τορτούρο. (ALPHA, 24.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ